2016 VMODERN: Mobilya Tasarım Yarışmasının En İyileri

0 2.119

eVolo Magazine dünya genelindeki tüm tasarımcıları yeni yarışmasına katılmaya çağırıyor. Yarışma; yenilikçi tasarımları tartışmak ve geliştirmek amacıyla düzenlemektedir ve ana teması “Geleceğin mobilya tasarımı nasıl olmalı?” sorusuna cevap aradıkları tasarım yarışması sonuçlandı. 28 farklı ülkeden 165 başvuru alınan yarışmada, jüri 3 kazanan ve 20 adet mansiyon ödülü seçti.

Birincilik Ödülü: David Beirne, Canan Karahasanoglu, Trayan Andonov Haralanov

Kontrollü elektriğe dayalı aydınlatmanın yakın tarihini göz önünde bulundurarak, amacımız aydınlatmanın fiziksel ve bilimsel teorisini anlama ve uygulama oldu. Araştırma ve anlama yolunda, aydınlatmanın bilimsel gelişimini incelerken elde ettiğimiz bilgi, mühendislik kapasitesinin ışığı elde etme, insan ihtiyacına, talebine ve tutkusuna yönelik tasarlama hedefini doğurdu. On dokuzuncu yüzyıldan başlayarak, bu üç gelişmeyi incelediğimizde karşımıza çıkan; kuantum mekaniği, flaman ampul çeşitleri ve elektriğe dayalı aydınlanmaydı. Modern tasarımımız, WAVa işte tam olarak bu ustaca yürütülmüş gelişmeleri anlamaya ve uygulamaya dayanıyor.

Rekreaktif ışığın doğasına atıfta bulunan WAVa kesişen lineer doğrulardan oluşarak ana çerçevesi ile aydınlatma tarihinde elektrik ışığını difüze etmek için kullanılan kristalden referans alıyor.

WAVa çelik çerçevelerden oluşmuş olup, ‘C channel’ çerçevesi ile LED teknolojisi ile destekleniyor.

İkincilik Ödülü: Emmanuel Osorno

 

Üçüncülük: Maria Smigielska, Pierre Cutellic

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.