Soto Lab’den Cam Ev

1 2.201

Yeni bir haftadan herkese merhabalar !

İç mimari ofisleri, o ofislerden çıkan işleri detaylı bir şekilde burada inceliyoruz. Yurt dışında oldukça başarılı örneklere şahit olduğumuz gibi ülkemizde de yetenekli mimar, iç mimar ve tasarımcı işlerini inceliyoruz.

Soto ‘ da onlardan biri. Daha önce icmimarlikdergisi.com da Being Çözüm projesine değindiğimiz Soto Lab’in , bu sefer de Cam Ev projesini detaylıca inceleyeceğiz. Ama öncesinde markayı tekrar hatırlayalım.

logo

”SOTO, kreatif danışmanlık hizmeti vererek iç mimari, çevre ve ürün tasarımı yapar ve uygular. Bireysel deneyimler yaratmayı hedefleyen SOTO’nun işleri, güzel sanatlar ve mimarlığa dair bilgilerin disiplinlerarası bir yaklaşımı ile şekillenirken; projeleri ise merkezinin bulunduğu İstanbul’un kendine özgü karakteristiği gibi canlı, cesur ve sınırları aşan bir dinamizmi yansıtır.

Sınırları yok sayarak kullanılan geometriler ve malzemelerin yeniden yorumlanması, gelenekselin deneye tabii tutulması, SOTO’yu farklı kılar. Kendine özgü bu yaklaşımı ile SOTO, tarihi objeler, desenler ve sanattan ilhamını alarak her müşteriye özel bir yaklaşım sunar.

2013 yılında iç mimarlar Dicle Begüm Arslan ve Hatice Küstür’ün kurduklari stüdyo, kurulduğu günden bu yana, iç mekanların ve çevrelerinin gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmak adına şahıslar ve markalarla işbirliği yapar.”

Cam Ev | 2014

Yer; Zekeriyaköy / İstanbul
Tip; Konut
Müşteri; Saklıdır
Servis; Konsept Tasarım, Styling, Uygulama

cam-ev-1 cam-ev-2 cam-ev-3 cam-ev-4 cam-ev-5 cam-ev-6 cam-ev-7 cam-ev-8 cam-ev-9 cam-ev-10 cam-ev-11 cam-ev-12 cam-ev-14 cam-ev-15Cam ve çelik taşıyıcılardan oluşan evin mimarisi Ahmet Alataş’a ait. Yeşillikler içinde yer alan, 180m²lik iç mekan ve 24m²lik bir bahçeden oluşan 3 katlı cam evin iç mimarisi ise SOTO tarafından genç bir çift için tasarlanmış.

Açık plan olarak tasarlanan evde, mevcut sınırların açısı bozularak yeni akslar elde edilmiş. Duvarda enlenmesine kullanılan masif mese rabitalar bu yeni sınırları işaretlemiş. Oksitlenmiş bakır, masif ahşap ve doğal taşlardan oluşan malzeme paletini, yüzeylerde ve özel imalat ürünlerinde kullanılarak; modern, doğal ve çok yönlü bir mekan oluşturulmuş.

cam-ev-16 cam-ev-17 cam-ev-18 cam-ev-19 cam-ev-21 cam-ev-22

Detaylarına vurulduğumu bu Cam Ev projesini oldukça beğendik. Bir çok projeyi daha birlikte inceleyeceğimiz mutlu günlere!

1 Yorum
  1. mustafa diyor

    10 Cümle ile incelememi olur şaka gibi

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.