Tatiane Freitas Tasarımı Sandalyeler

0 1.743

Herkese merhabalar!

Tatiane Freitas, Brezilyalı bir görsel tasarımcı, çalışmalarından en çok ses getireni yarısı kırık olan sandalyeleri farklı malzemelerle bütünlemek. Çalışmalarını incelemeden önce, kendisini tanıyalım.

11

Moda okulundan mezun olduktan sonra, tasarım yolunda çalışmalar yapmaya başlıyor. Kendi adının kısaltması olan Tati ‘ yi kullanan Freitas hem rahat hem de  hayranlık uyandıracak bir tasarım yapmak için çalışmalarına başlıyor. İşlenmiş ağaç , kendisinin en sık kullandığı malzeme. Ahşabı , objelere kolay form verebildiği için kullanmayı seviyor. Aynı zamanda brüt malzemelerle , çimento ve akrilik malzemeler çalışmayı da oldukça tercih ediyor.

Bu malzeme kombinasyonu ile çalışan Tati, Past x Present ve Old x Young adında iki farklı konsept ile çalışmalar yapıyor. Aklın özgür ruhuna ve kalbinin gençliğine dayanarak tasarımlarına yenilerini ekleyerek devam ettiren Tati Freitas’ ın koleksiyonunu inceleyelim.

New Old Chair | 2010 – Akrilik & Ahşap

1 2

My New Old Chair II | 2016 – Akrilik & Ahşap

3 4 5

My New Old Chair III | 2016 – Akrilik & Ahşap6 7Dear Bed | 2016 – Akrilik & Ahşap

8

Mobilyaların, zaman içerisinde kırılarak yok olmuş ya da hasar görmüş bölümlerini saydam akrilik ile tamamlayan Tati, bu kendi içerisinde degradeli görünümü elde ediyor. Oldukça başarılı bulduğumuz bu tasarımları siz kendi evinizde kullanmak ister miydiniz?

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.