Boşluğun İçinde Konut Tasarımı

0 2.072

22_alcado_sul_

Proje Künyesi

Projenin Mimarı: José Adrião Arquitectos

Proje Alanı: Ilha da Boavista, Cape Verde

Proje Yılı: 2012

14_vista_poente

Projenin Mimarı Anlatıyor: Şehir merkezine yakın olmasına rağmen sessizliğini koruyan bir mekan olmasından ötürü seçilen proje alanında; amacımız buraya prestij kazandıracak yapılar inşa etmekti.

17_patio_sul_e_patio_norte

Yerel mimarlık ofisi olan José Adrião Arquitectos tasarından kurgulanan proje, 18 adet sahil evi, bunları birbirine bağlayan yürüyüş alanları ve bu evlerin ile Sal Rai sahil şeridi ile  ilişki kurmasını sağlayan oldukça geniş bir seyir alanından oluşuyor. Yazlık konutlar 2 veya 3 yatak odası 1 yaşam odası ve hepsinde olmak üzere bir de iç avludan meydana geliyor. İki kattan oluşan her bir konutun mutfak ve yaşam odaları zemin katta kurgulanmış. Konutların iç mekanlarını şekillerinden duvar düzlemleri ise sahil şeridinden karaya doğru esen rüzgar düşünülerek konumlandırılmış.

21_piso_01_janela

Üst katta kurgulanan yatak odası bölümü özellikle Sal Rai sahil şeridine bakacak şekilde konumlandırılırken, sahile bakan cephede büyük bir pencere boşluğu açılmış. Bu sayede konutun kullanıcılarının yıl boyu  manzara seyri sunulmuş.

16_patio_01

Bu detaylara ek olarak her konut için bakımı kolay yerel bitkiler yetiştirmek için bir alan ve bir de havuz tasarımı kurgulanmış.

Teknik Çizimler

01_ortofotomapa

Layout1

Layout1

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.