İlham Kaynağı Projeler | Greg Natale

0 2.231

Grey Natale, iç mimarlığa tutkuyla bağlı olması sebebiyle kendini hatırlanır kılıyor. Öyle ki Natale’ in projelerinde kullandığı renkler, desenler sofistike ve özel yapım projeler ortaya çıkarmasına yardımcı oluyor.

gregnatale_portrait_ansonsmart_livingroom

Grey Natale, iç mimalık eğitimini Sydney Design Centre Enmore da okuduktan sonra Sydney’s University of Technology’ de sanat ve mimarlık, Sydney College’da da görsel sanalar okuyarak eğitimini tamamladı. 2001 yılında –Greg Natale Design- Grey Natale Tasarımı kurdu ve bir daha arkasına bakmadan yoluna devam etti.

Bir çok marka ile çalışıp, önemli projelerde yer alan Natale, ilk basılı yayınını olan The Tailored Interior.’ u 2014 yılında yayınladı ve bir yıl sonra kitap tekrar yayınlandı.

Bugün Natale’in çalıştığı iç mekanlardan birini inceleyeceğiz.

FITZROY APARTMENT
Tek yatak odalı 46m2, modernize yaşam alanı ve büyük etkili tasarıma rağmen sınırlanmış bir iç mekan. Projenin genel tanımı bu şekilde, şimdi daha detaylı inceleyelim.
ekran-alintisi

Projede, göze çarpmayan siluetleri olan mobilyalara küçük parçalı aksesuarlar eşlik etmiş. Dar kolçaklı ve küçük ayaklı bir koltuk, alçak kahve sehpası ve sandalye, transparan yemek sandalyeleri, minik tek çekmeceli komodinler..

Projedeki detaylar kendini gösteren fakat projede kolayca kaybolabilen tasarımlar, çünkü Natale’ in duvar kağıdı tercihi, zemindeki halı seçimi ve farklı geometrik çizgideki yastık desenleri tüm projenin hakimi olmuş durumda.

3

Diagonal duvar kağıdını pekiştiren büyük ebattaki portre fotoğraflarının mekana heyecan kattığı ve aynı zamanda bu fazla desenin içinde bir parça göz yorduğu ortada.

2

Bu siyah beyaz palette, yatak odasında göze çarpan yatak başı, küllenmiş gri renginde, ara sıra kapitonelenmiş. Zemindeki canlı mavi halı, yastıklarda ve yatak örtüsünde yer yer kullanılmış.

564Bu kendi içinde fazlaca desen bulunduran karmaşık, ama tüm mahallerde aynı dili konuşan mekan için yorumum, Stüdyo bir daire için göz yorucu ama iddialı olmayı sevenler için ideal. 

Grey Natale’in diğer projelerine de göz atmanızı, desenlere olan düşkünlüğünü projelere nasıl yansıttığını görmenizi tavsiye ederim. İç mimar ve mimarların kendi tarzlarını projelerine aktarmaları en sevdiğimiz ! Mutlu günler.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.