Gözünüzü Alamayacağınız Gifler

0 1.990

Biri animasyon firması biri de ressam iki elin ortak çalışması olan etkileyici bu animasyon gif serisine bakarken gözlerinizi ekrandan alamayacaksınız. Öyle ki uzun dakikalar sizi ekrana kitleyen bu gifler ilk bakışta sizi etkiliyor.

1

İllüstratör James R. Eads tarafından ele alınan bu görsel şölen, Van Gogh eserlerindeki gibi çizgi ve renklerde oluşturulmuş. Bu benzerlik, siyah veya koyu renk zeminin üzerine çeşitli renklerle çalışan, çalışmalarında gökyüzü, ay ve yıldızlar gibi temaları işleyen James R. Eads yeni nesil Van Gogh olarak anılamakta.

Sanatçı bu projede çalışmalarını, The Glitch adındaki ilüstrasyon ve görsel çalışmalar yapan firma ile birleştirmiş ve çalışmaları gif animasyonu olarak hazırlanmış.

goodbyehelios

Tıpkı Van Gogh çalışmalarındaki gibi girdaplar, evrenden yıldızlardan ve ötesinden esinlenerek oluşturulmuş çizgiler bu yaşayan kompozisyonla hayat bulmuşlar. Kendi içerisindeki bu döngüyü ”loop”  izlemek öyle sürükleyici ki, sizi dakikalarca ekrana bağlıyor.

hellohelios

James R. Eads ise bu işbirliğini şu sözlerle ifade ediyor.

”Bu ortak çalışmanın bu kadar güçlü olmasının özünde neden yaratıldığımız ve meditasyon biçimi olarak yaratma sürecinin olduğunu belirten Eads bir röportajında projesini ‘Dünyaya biraz huzuru geri verebilmek için ve nefes almak için sığınabileceğimiz bir yer ‘ olarak tanımlıyor. ”

tumblr_odx4umewe01qg5p8bo1_1280

1474322208whereeveryougothereyouare

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.