Ahşap Birleştirme Teknikleri Animasyona Dönüştü

0 17.015
Otomobil ve pazarlama sektöründe çalışan genç bir Japon, çivi, yapıştırıcı ve vida kullanmadan ahşapları birbirine bağlayan işçilik tekniğini, 3 boyutlu animasyonlara dönüştürdü.joinery-1-2

Genç Japon, Japon marangozluk sanatını, okuduğu bir kitaptan etkilenerek 3 boyutlu animasyonlara dönüştürdü. Japon marangozluk sanatı yedinci yüzyıla kadar uzanan çivi, vida veya yapıştırıcı kullanılmadan ahşapları birbirine bağlayan bir işçilik tekniği.

Japonya’lı genç, bir internet sitesine verdiği röportajda; “Ben çivi veya yapıştırıcı kullanılmadan geleneksel tekniklerle oluşturulan birleşim detaylarına hayran oldum.” diyor. Ama talimatlar çok sistematik olduğu için görselleştirmenin de zor olduğunu, dünyanın her yerinden ahşap doğrama ve birleşim detayı kitapları siparişi verdiğini ama yine de tam kapsamlı bir kitap bulmadığını sözlerine ekliyor. İki boyutlu detaylar yardımcı olmadığı için kendine üç boyutlu, animasyon oluşturmaya başladı.

Fusion360 ile çalışan genç Japon, oluşturduğu animasyonları @TheJoinery_jp adlı twitter hesabından da yayınlamaya başladı.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.