Gezen Mimar | La Maison Champs Elysees

0 2.736

Herkese merhaba. İş yaşantınıza, üniversite ders aranıza, evinizde 5 çayınıza eşlik edecek bir yazı dizisine başlıyorum. Bundan böyle her hafta cuma günleri sizi gezen mimar yazı dizisine davet edeceğim. Türkiye’den ve dünyadan seçtiğim otel tasarımı örnekleriyle sizi buluşturacağım. Stil incelemeleri, iç mimari bakış açıları, otelin sunduğu hizmetler gibi noktalara değineceğim. Kim bilir belkide yolunuz bir gün bu otellerden birine düşer de gezen mimarı anımsarsınız.

Eiffel
Eiffel Tower ( Eyfel Kulesi) | Paris-Fransa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Maison Champs Elysees | Paris – Fransa 

Paris’in ”altın üçgen” olarak tanımlanan şehrin kabinde yer alan 5 yıldızlı butik otel La Maison Champs Elysees moda tasarımcısı Martin Margiela’ nın sanat yönetimiyle oluşmuştur. Proje Margiela’nın ilk iç mekan projesidir. Mimari detaylarda mimar Daniele Damon ile çalışılmıştır. Otelin tanımlamasında yer alan zarifliğin, çağdaş çizgiler ve fazla dikkat çekmeyen lüks ile evliliği şeklinde yapılmaktadır. Bu tanımı haklı çıkaracak detayları gelin birlikte inceleyelim.

verriere-bar-vendome_version-ete-cvincent-leroux

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cephedeki sadeliğin yanı sıra göze çarpan ihtişamlı detaylar, renovasyondan geçmiş fakat kimliğini korumuş butik otelin, sade ama şık detaylarına dikkat çekmektedir.Spesifik otel mimarisi bozulmadan, alanında başarılı ustalarla çalışılarak cephede rölyef çalışmalarına yer verilmiş.

suit
Junior Suit
www
Junior Suit Banyo

 

Deluxe Suit
Deluxe Suit
Deluxe Suit Banyo
Deluxe Suit Banyo
Superior Suit
Superior Suit
Superior Suit Banyo
Superior Suit Banyo

Otelin butik otel koleksiyonunda; suit, deluxe ve superior olmak üzere 3 farklı oda tipi mevcut. Standart olarak tanımlayabileceğimiz suit odalarda malzeme seçimi ve mekana kullanılan renklerde büyük oyunlara yer verilmemiş, sade renkler soğuk tonlar tercih edilmiştir.

Yatma mekanında zemindeki malzeme terci halıdan yana olmuş, duvarlarda ise düz renk boya tercih edilmiştir. Islak hacimlerde ise karo seramiklere yer verilerek, simetrik bir düzen içerisinde son derece sade tutulmuştur.

Martin Margiela’nın tasarladığı 17 adet oda bu kategorilerden farklı olarak isimlendirilmiş. Lost moildings suite, Gilded Lounge Suite, White cover suite, Curiosity case suite, Junior couture suite ve Deluxe couture olarak adlandırılan bu odalardan Gilded Lounge Suite ‘i incelemeye başlayalım.

Gilded Lounge by Maison
Gilded Lounge by Martin Margiela

gilded6

Odanın duvarlarında 19.yüzyılı tasvir eden siyah beyaz motifler bulunmaktadır. Bu motifler, modül duvarlara baskı sistemi ile hazırlanıp giydirilmiştir. Tezatlık oluşturmak istenmiş ve farklı bir duvar renkli magazin dergileri görünümündeki duvar kağıdı ile kaplanmıştır.

Zeminde tercih parkeden yana olmuştur ve açık renk tercih edilmiştir. Seçilen mobilyaların sadeliğinin yanı sıra mekanda göze çarpan ahşap konstrüksiyonlu tekli sandalyeler odadaki odak noktadır.

gilded3

 

gilded4 gilded5

Islak hacim mahallerinde ise malzeme seçimi son derece sade renk ve dokudaki malzemelerden yana olmuştur. Ortaya çıkan mekanda sadelik, net çizgiler hakimdir. Bu yaklaşım, tasarımcının moda defilelerindeki tarzından uzaktır. Modada kendini üst üse katmanlar halinde oluşmuş tasarımlar şeklinde sunan Margiela, ilk projesi olan bu iç mekanda sade fakat, binanın geçmişine göndermeler yaparak tasarlanmıştır.

Margiela’nın ses getiren bir başka oda tasarımı ise White Cover Suite dir.

whitr1
White Cover Suite by Maison Margiela

Odadaki göze çarpan detay, zemin kaplama malzemesi dışında tüm malzeme renklerinin beyaz olmasıdır. Teknolojik aletler, abajur, oda telefonu, bilgisayar gibi yumuşak yapıda olmayan nesneler beyaz pamuklu kumaşla kaplanmış bu sebeple de odanın adı White Cover Suite olarak yer almıştır.

maison17

maison16

maison17

Odanın duvarları panellerden oluşturulmuştur. Bu paneller büyük ebattaki koton kumaşlarla gerilmiştir. Panel duvarların üzerine asılan tablolardan büyük çoğunluğu, pamuklu kumaşla kaplanmıştır. Bu noktada tasarımcı, moda tasarımıyla bağlantısına ufak bir gönderme yapmaktadır.

la-maison-champs-elysee-silver-corridor-e-02-x2

fffff

Elmas şeklindeki bu aydınlatma, resepsiyon holünde yer almaktadır. Ve mekandaki paslanmaz çelik duvarlarla aynı dili konuşmaktadır.

la-maison-champs-elysee-corridor-k-02-x2

Koridorlardaki aynalar, optik ilizyonlara yol açmaktadır. Zemindeki özel malzemeli çalışma bu ilizyonla kombinlenip ortaya bu sade ve şık görünümü sunmuştur. Duvarlardaki alçıdan yapılan çıtalar sayesinde, klasik tarza yakınlık sağlanmış fakat bununla tezatlık oluşturacak minimal detaylar unutulmamıştır. Tavanlardaki aydınlatmalara  bu mahalde yer verilmemiş, onun yerine minimal spot ve direkt aydınlatmalar tercih edilmiştir.

rfrff

İçerisinde restorant, bar, brunch, puro barı gibi hizmetler veren La Maison, birden fazla restoran mahali seçeneğiyle müşterilerine alternatif sunmaktadır. Organizasyonlar ve toplantılar için birden fazla oda seçeneği sayesinde şık ve görkemli davetler için müşterilerine hizmet vermektedir.

fgf
Empire Reception Room

La Maison | Champs Elysees ‘in otel tanıtımı, oda incelemeleri bu şekildeydi. Paris’e yolunuz düşerse en azından iç mekanı incelemek için uğramayı unutmayın.Sevgiyle kalın.

 

 

 

 

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.