Gezen Mimar | Burj Al Arab-Skyview Bar

0 2.397

Burj Al Arab, yelken otel olarak da bilinen Dubai’nin en lüks otellerinden biridir. Mimarları Tom Wright ve Carlos Ott’dur. 1999 yılında ilk müşterilerini ağırlayan otel, Dubai’nin alışılagelmiş yapay ada oluşturma mantığıyla inşa edilmiş olup, kaya bloklarının denize indirilmesiyle oluşturulan zemin üzerine kurgulanmıştır. Otel dünyanın ilk yedi yıldızlı otelidir. Cephede kullanılan konstrüksiyon büyük ebatlardaki kumaşlarla kaplanmış ve bu sayede Dubai’de çok sevilen ışık oyunları için yüzey elde edilmiştir. Bu görkemli yapıyı zenginleştiren cam cephe sayesinde, ziyaretçiler otelin odalarından ve hizmet veren cafe-restoranlarından Dubai’nin eşsiz manzarasının keyfini çıkarabilmektedir.

burj_al_arab

Eleştirilere fazlaca göğüs germiş olan bu yapının eklentisi gibi gözüken bölümde ise Sky view Bar yer almaktadır.Denizden 200 metre yüksekliğindeki cafe/restoran/bar işlevindeki mekan binanın 27.katındadır.

burj-al-arab-restaurants-skyview-bar-01-hero

İç mekanda bizi karşılayan mavinin ve yeşilin tonları sayesinde manzarayla uyum içindedir. Tavanda kullanılan hareketli tasarım, hava karardığında neon ledlerle aydınlatılıp mekanı bar havasına dönüştürmektedir. Kullanılan malzemeler, zemindeki halı, kumaşlar hepsi bir arada fazlaca karmaşık gözükse de özellikle hava karardığında ortamdaki etkisini hissettirmektedir. Müşterilerin odak noktasını şaşırtmak için verilen kararlar olduğunu düşündüğüm malzeme seçimlerine, manzaranın büyüleyiciliği de eklenince ortaya böyle bir sonuç çıkmaktadır.

burj-al-arab-restaurants-skyview-bar-03-hero

Yerleşim planı ve oturma düzeni, mekan içindeki masaları cam kenarlarında konumlandırılarak tasarlanmıştır. Rahat oturma grupları fakat küçük çapta masalar ile oluşturulmuştur. Mekandaki malzemelerde en dikkat çekeni farklı yüzeylerde kullanılan aynalardır. Cam yüzeyler dışında kalan neredeyse her yüzeyde, farklı bir malzeme ve doku kullanılmıştır. Ve fırsat bulunan her yere neon led döşenmiştir.

burj-al-arab-restaurants-skyview-bar-06-hero

Mekanda ana yemek, kahve, 5 çayı, gibi hizmetler verilmekte.Bar bölümüne 21 yaş altı alınmamakta. Mekanda sigara içilmemekte ve kıyafet zorunluluğu bulunmaktadır. Dubai’de gidilmesi gereken yerlerden biridir. Listelerinize eklemenizi, manzaranın tadını çıkarmak için hava kararmadan gitmenizi tavsiye ederim. Keyifli günler.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.