Geleceğin İç Mimarlarına Tavsiyeler

1 7.150

Meslek seçimi, her ne kadar sınava hazırlanan bir genç için stres altında verilen kararlar olsa da bu konuda uzun yıllar tecrübeli kişilere danışmakta fayda var.

Ne var ki hiçbirimiz, deneyimlemeden neler yaşayacağımızı bilemeyiz. Mesleğimiz, bizim ilerleyen yıllarda her gün bizimle olacak en iyi arkadaşımız. Kişiliğimiz, karakterimiz, sorunları yönetebilme becerilerimizin hepsi mesleğimizle doğru orantılı.

img91

İç mimarlık; hakkında söylenenlerin çoğunun doğru olduğu bir meslek. Uyku deseniz yok, sürekli telaş ve yetiştirme çabası, egosu dağlar kadar fazla eğitmenler ve tüm bunların içinde üniversitenin ilk gününde siz. Öncelikle belirteyim iç mimarlığı, tasarımı, mimari yaklaşımları sevdiğiniz taktirde sizin için bu bölümü okumak dünyanın en güzel olayı olacak. Çünkü aklınızdakini kağıda yansıtmak, yansıttığınızı 3. boyuta taşımak ve finalinde uygulanmasını görmek sizi öyle bir gururlandıracak ki sıradaki proje için hevesinizi ikiye katlayacak.

Okul hayatı boyunca yaşayacaklarınıza ilk tavsiyem; ipleri baştan sıkı tutun ve sonuna kadar bırakmayın. Başlarda yeni arkadaş çevresi edinmek ile dersler arasında gidip gelirken kaybedeceğiniz her bilgi sonradan karşınıza çıkıp kendini illaki hatırlatacaktır.

Oturduğun yerden bunları söylemesi kolay sen uyguladın mı? derseniz, evet uyguladım. Lise öğrencilik yıllarım üniversite kadar parlak değildi, yapamadığımı düşünüp çabalamaktan vazgeçmiştim. Oysaki olay işi sevmekteymiş.

Okuduğum bölümü o kadar sevdim ki, en başından büyük özveriyle yola koyuldum. Çünkü o kocaman çizim çantamı, kağıtlarımı, kalemlerimi, gönyemi, t cetvelimi çok seviyordum. Aklımdakileri hep kağıda aktarmak istedim, üniversitedeyken faydalanabileceğiniz en güzel konu, eğitmenleriniz. Emin olun ki profesörlere, akademisyenlere aklınızdakileri aktardıktan sonra en zevk aldığınız projelerin içinde siz olursunuz.

tumblr_mnays47yem1s63tf9o1_500

Sonuca bağlamak gerekirse; evet uykusuz da kalacaksınız, sizin günlerce uğraştığınızı proje hocanız iki dakika içinde hiç edecek. Ama siz demir gibi durdukça, çıkardığınız işten emin oldukça göreceksiniz ki jüriniz bile sıkıntısız geçecek. Hiçbiri itiraf etmek ama hocalarımız kendinden emin, çıkardığı işi savunabilen gözü kara öğrencileri severler. Çünkü bilirler ki mezun olunca o öğrencinin elinden kaçabilecek proje yoktur.

Kendinize güvenin, mesleğinizi sevin. Ortaya çıkaracağınız işler sizi yansıtır, özverili olun. Ele aldığınız her bir proje konusu illaki karşınıza tekrar çıkar, bu yüzden boşvermeyin. Projelerinizin her metrekaresinde içinde olun, mekanda gezinin, detaylarında kaybolun. Dilerim ki hevesleriniz canlanmıştır. En güzel projeler sizin olsun.

1 Yorum
  1. İç Mimarlık Blogu diyor

    Biz iç mimarlık öğrencileri için gerçekten faydalı bir yazı olmuş.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.