Mimarlık Ofislerinin En Çok Aranan Yeni Programı: REVİT (BIM)

3 17.191

Revit_5735805

Bilgisayar destekli tasarım alanında en çok kullanılan programlardan olan AutoCAD programının da geliştiricisi olan Autodesk firması tarafından geliştirilen ve daha geniş özelliklere sahip Revit programı popüler bir BIM programıdır. İngilizce bir sözcük olan ve açılımı “Building Information Modeling” olan BIM, yapı bilgi sistemi anlamına gelmektedir.

Revit programı üzerinde ilk olarak 1999 yılında Pro Engineer, SolidWorks gibi gelişmiş CAD programları üzerinde çalışan bir grup geliştirici tarafından hazırlanmış ve 2000 yılında ilk sürümü Revit Building adıyla yayımlanmıştır.

Revit Programı Ne İşe Yarar?

Revit programı ile yapı bilgi sistemi sayesinde proje ile ilgili belge ve bilgiler otomatik olarak alınabilir.Metraj listeleri, kesitler, görünüş ve paftalar, görünüşler Revit programı ile hızlı ve pratik bir biçimde elde edilebilen mimari öğelerdir. Tasarım ve tasarıma bağlı bilgilerin aynı veri tabanından kontrol edildiği Revit programında yapılan bir değişiklik, ilişkili olan tüm alanların otomatik olarak değiştirilmesine olanak sağlar.

Standart CAD programlarında her aşamada kullanıcı tarafından hazırlanan tasarımın aksine Revit programı ile tek noktadan girilen değerler ile pek çok türde çıktı alınabilir.

Üç boyutlu kat planlarının çizimi, hazırlanan tasarımların kesitlerinin alınması, metraj hazırlanmasıve hatta arazi modelleme işlemleri de Revit ile etkili bir biçimde hazırlanabilir. Revit programı ile hazırlanan3D tasarımların ile etkili bir biçimde görselleştirmesi yapılabilir. Eklenti desteğine de sahip olan Revit; VRay ve Lumion gibi sık kullanılan render eklentileri ile uyumlu çalışır.

Autodesk Revit programı ayrıca gelişmiş bir Import/Export modülüne sahiptir. Revit ile başka programlarda hazırlanan tasarımlar düzenlenebileceği gibi, program üzerinde hazırlanan tasarımların başka programların desteklediği formatlarda da kaydedilebilir. Böylece tasarımlar Revit kullanmayan kullanıcılar tarafından da 3ds Max, AutoCAD gibi programlar üzerinden erişilebilir olur.

Revit programında aynı zamanda bir tadilat ve inşaatın tahmini toplam maliyet hesapları, rüzgarın mimari form üzerindeki 3 boyutlu hareketi, gün ışığının mekan içerisinde dağılımı, sürdürülebilirlik hesapları gibi birçok veriyi elde etme imkanına sahipsiniz.

Revit Eğitimine katılmak için tıklayınız
6a017c3334c51a970b01b8d1bf2f9b970c 3d-design-visualization-large-1152x648 5415232 2255-render_1040 234386_eecb_6

revit-nedir-05

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.