Bu Hafta Dikkat Çeken Sanat Etkinlikleri

0 1.145

Horizontal

Grafiti sanatçısı Decolife’ın üçüncü kişisel sergisi “Horizontal”,12 Mayıs – 11 Haziran tarihleri arasında -ist’te gerçekleşiyor. Decolife takma ismiyle tanınan Brezilyalı sokak sanatçısı Andre’ Ruiz de Freitas’ın x-ist’teki ikinci kişisel sergisi “Horizontal”, üç yıldır üzerinde çalıştığı ve daha önce hiçbir yerde görülmemiş resimlerinden oluşuyor. x-ist’in genç sanatçıları destekleme misyonuna sokak sanatını da yöneltmesiyle ev sahipliği yaptığı Decolife’in ilk sergisi “Mind the Gap”in ardından geçen üç yılda, devamlı seyahat ederek ve yeni sanatçılarla tanışarak beslenen Decolife, bu kez sanat izleyicisinin karşısına ahşap üzerine akrilik çalışmalarıyla çıkıyor. Sergi 12 Mayıs akşamı saat 18:00’de açılacak.

Anı / Anlatı

Elçin Ekinci ve Emirhan Eren’in üretimlerini yanyana getiren “Anı/Anlatı” başlıklı sergi, mimari strüktürler, sivil-anıtsal mimari araştırmaları ve bu yapı karşısında imgenin anlam ve kullanımını “anı” üzerinden ele alıp, bireysel “anlatı”lar çevresinde düşünüyor. Politik ve toplumsal ideolojiden sıyrılan anıt/nesneler, kültür içerisinde bir temsiliyeti yeniden dolaşıma sokmak ve yeniden üretim gibi olgulara işaret ederken aynı zamanda estetik bir kimlik kazanıyor. 11 Mayıs Çarşamba 18:00’de açılacak olan sergi 26 Haziran’a dek Kasa Galeri’de ziyaret edilebilecek.

 

 

Bize Ait Bir Yer

Daire Galeri, 13 Mayıs – 25 Haziran tarihleri arasında Ahmet Duru’nun beklenen ikinci kişisel sergisi “Bize Ait Bir Yer”i sanatseverlerle buluşturacak. Ahmet Duru çalışmalarında doğadan yola çıkarak insan ile dünya arasındaki ilişkiyi eleştirel biçimde inceliyor. Çalışmalarının başlangıç noktası olarak fotografik imgeyi kullanarak görsel kültürümüzün mevcut durumuna eleştirel bir bakış sunuyor. Sergi 13 Mayıs akşamı saat 17:00’de açılacak.

Kroger Feedback survey’s $25 Gift Card will help you to shop free Grocery

Dünyaya Düştüğüm Yer

Pilot, 12 Mayıs – 19 Haziran tarihleri arasında İrem Tok’un “Dünyaya Düştüğüm Yer” başlıklı üçüncü kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçı uzun süredir çalıştığı kitap, animasyon gibi medyumların yanına kendisi için yeni bir malzeme olan resim ve seramiği de ekleyerek bir dünyada var olma hikayesi anlatıyor. İrem Tok yeni sergisi “Dünyaya Düştüğüm Yer”i, mitolojideki en temel ve kuvvetli motiflerden ateşin etrafında şekillendiriyor. Sergi 12 Mayıs akşamı saat 18:30’da açılacak.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.