R+T Turkey büyüyen ve gelecek vaat eden bir pazara kapıları açıyor

0 1.255

IMG_7337

Türkiye’nin panjur, tente, kapı-geçiş ve güneşten koruma sistemleri alanındaki lider fuarının üçüncüsü 1-4 Mart 2017 tarihleri arasında İstanbul’da düzenleniyor. R+T Turkey fuarının organizasyonu Messe Stuttgart şirketinin bir kardeş kuruluşu olan Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Ltd. Şti tarafından 3. kez düzenleniyor. Fuara on ülkeden yaklaşık 140 katılımcı bekleniyor. R+T Turkey 2015’e 35’i yurtdışından olmak üzere 119 katılımcı iştirak etmişti. Toplam sekiz ülke temsil edildi. Türkiye ve Almanya’nın yanı sıra Çin’den, Yunanistan’dan, İtalya’dan, Kore’den, Slovakya’dan ve İspanya’dan katılımcılar vardı. Brüt 11.000 metrekarelik bir alan, yani CNR Expo Fuar Merkezi’nin 1 numaralı salonunun tamamı kiralandı. ICA’da teknik dokuma yöneticisi Birsen Karakaya geçmiş etkinlikle ilgili şunları kaydetti: “Konu içeriği bakımından iyi ve açık biçimde odaklanmış bir fuardı. Ziyaretçilerin sayısından ve ilgisinden memnun kaldık.” En başta Almanya, Bulgaristan, Yunanistan, İran ve İtalya olmak üzere üçte biri yurtdışından gelen ziyaretçiler özellikle de güneş koruma sistemlerine, pergolalara, bahçe gölgelikleri ve aksesuarlarına, ayrıca panjurlara, kapı ve geçiş sistemlerine ilgi gösterdi. Ziyaretçi kalitesi çok yüksekti. %90’ı şirketlerinde yönetici konumdaydı, ayrıca %93’ü doğrudan satın alma ve tedarik kararlarında söz sahibiydi. Katılımcıların %92’si R+T Turkey fuarının önemini koruyacağını ve gelecek yıllarda daha da önem kazanacağı görüşündeydi.

Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen pazarlarından biri. 2023’e kadar ülke kalkınarak dünyanın en büyük on ekonomisinden biri olmak istiyor. Bu hedefe ulaşılması için “2023 Vizyonu” doğrultusunda geniş kapsamlı bir önlemler kataloğu oluşturuldu. Alınacak önlemlerden biri de küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) yönelik destekleme programlarıyla 2018’e kadar bu şirketlerin rekabet gücünün arttırılması, ihracat kapasitelerinin genişletilmesi ve ülkedeki genel iş ve yatırım ikliminin iyileştirilmesidir. Bu şirketlerden pek çoğu makinelerini, donanımlarını ve malzemelerini yurtdışından satın alıyor, çünkü yabancı ürünler Türkiye’de önemli bir saygınlığa sahip.

Özellikle de inşaat sektörü çok önemli bir büyüme kaydediyor. 2014 yılında İstanbul dünyanın en hızlı büyüyen üçüncü şehri oldu. Ülkenin her yanında siteler, oteller, hastaneler, iş merkezleri, alışveriş merkezleri ve ticari tesisler inşa ediliyor. Türk hükümeti bu konuda enerji verimliliği sağlayan çevre dostu bina yapımına odaklanıyor. Kapılarda özellikle en yeni güvenlik teknolojileri talep görüyor. Otomatik, yani akıllı kapılara, örneğin kontrollü giriş sistemleri gibi kilit sistemlerine hem yeni inşa edilen binalarda hem de modernize edilen daha eski binalarda ihtiyaç duyuluyor. Bu etkenler Türkiye’de iç ve dış güneş koruma sitemleri, cephe giydirmeleri, ev ve bahçe kapıları, geçiş sistemleri, akıllı sürücü ve kontrol sistemleri alanında talebin çok fazla yükselmesine yol açtı. Dünyanın dört bir yanındaki üreticilere R+T Turkey üzerinden bu büyüyen pazara girme fırsatı sunuluyor.

Uluslararası şirketlerle yerel Türk şirketleri arasında tedarik ve iş olanaklarına ilişkin ortak çalışmalar bu pazara girmeyi kolaylaştırıyor. Bir Türk ortakla birlikte devletin açtığı uluslararası ihalelere katılmak çok daha kolay. R+T Turkey hem yerli hem de yabancı şirketler için görüşmelerde bulunmak ve yeni iş ilişkileri kurmak için ideal bir platform oluşturuyor.

Türkiye bunun ötesinde Orta Doğu, Rusya ve Kuzey Afrika pazarlarına açılan kapı olarak biliniyor. Doğrudan komşu olan ülkelerle özel ticari ilişkiler mevcut. Örneğin Türkiye ile İran şu sıralarda karşılıklı ticaretlerini geliştirmek için ortak bir gümrüksüz bölge oluşturmayı planlıyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre giderek daha çok sayıda Türk şirketi yurtdışında satış pazarları arayışında Afrika’yı keşfediyor. Barış Tente’nin müdürü Hasan Basmacı R+T Turkey 2015’e katılmış olmaktan dolayı memnuniyetini şu sözlerle ifade ediyor: “Fuar beklentilerimizi karşıladı. Daha önce hiçbir temas kurmadığımız pazarlara açılmamızı sağladı.”

_MG_4444 IMG_7628 IMG_7609 IMG_7551

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.