Bir Cam Silindirde Yaşamak…

0 1.423

tree-house-aibek-almassov-forest-architecture_dezeen_1568_3

Kazak mimar Almassov Aibek tarafından adeta inzivaya çekilmek için gidilmek ya da kullanılmak üzere tasarlanan bu ev;bir ağacın etrafında yükseliyor. Silindirik formda transparan bir ev olan,”Tree in the house” Kazakistan’ın dağlık bölgesi Alma-Ata ‘da yer alıyor. Bu bölge yoğun köknar ormanlarıyla ünlü…

tree-house-aibek-almassov-forest-architecture_dezeen_1568_0

Solar panel üreten bir firmanın desteğiyle hayata geçen ”Tree in the House” 2013 yılında tasarlanmış. Gün ışığı alan ve oldukça zengin bir panaromaya sahip tasarım; ağacı saran dört halkadan oluşmakta.

tree-house-aibek-almassov-forest-architecture_dezeen_1568_6

 

tree-house-aibek-almassov-forest-architecture_dezeen_936_3

Doğayla insanoğlunun birarada uyum içinde yaşaması adına bir çözüm önerisi olarak böyle bir proje geliştirdiğini söyleyen tasarımcı, aynı zamanda ”Tree in the House” fikrinin orman varlığının karşı karşıya olduğu tehdit için de bir çözüm önerisi olabileceğini ifade ediyor.

tree-house-aibek-almassov-forest-architecture_dezeen_936_6

Hayatlarımızın vazgeçilmezi olan mahremiyet kavramını dış çevresine ormanı alarak sağlayan bu silindirik transparan ev,önerdiği bu çözümle akıllara Mies van der Rohe‘nin Farnsworth House‘unu getiriyor.

tree-house-aibek-almassov-forest-architecture_dezeen_1568_5

Şehir hayatının bayıcı, sıkıcı beton ”kutu”larına karşıt bir alternatif olan bu doğayla bütünleşmiş ev, silindirik yapısı ve bütünüyle cam cephesiyle 360 derecelik bir orman manzarası ile yaşama imkanı sunuyor. Projenin mimarı, Tree in the House’un yapılış amacının modern endüstriyel dizayn olanakları ile doğal güzellik ve varlıkların birleştirilmesi olduğunu da sözlerine ekliyor.

Ve sözlerini şu şekilde sonlandırıyor:”En önemlisi bu proje doğaya zarar vermiyor. Bir de üzerine bayıltıcı şehir havasına karşın doğayla bütünleşme fırsatı tanıyor…

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.