Milano Tasarım Haftası’nda Öne Çıkan Tasarım Ürünleri

0 1.111

Tasarım dünyasının her yıl merakla beklediği Milano Tasarım Haftası bu yıl 12-17 Nisan tarihinde gerçekti. Etkinlik 2000’den fazla katılımcı ve 165 farklı ülkeden 300.000 civarında ziyaretçi ile uluslararası platformlarda adından fazlaca söz ettirdi.

Öne çıkan ürünlere baktığımızda; gündemle örtüşen(savaşa dikkat çeken), yenilikçi ve insanların kafasında da yeni ufuklar açabilen, yapılan ürünlerle bir nevi düşünmeye sevk eden arkası dolu, konsepti sağlam ürünleri görüyoruz. İşte bunlardan bazıları:

Tasarımcı: Naihan Li

Naihan-Li_I-am-a-Anıt-CCTV_China-889x589Çinli tasarımcı Naihan Li, Rem Koolhaas’ın CCTV binasından esinlenerek bir gardırop tasarlamış. Dolap adeta heykel gibi duruyor.

Tasarımcı: Ezri Tarazi

Halep-Gone-masa-by-Ezri-Tarazi-at-Evet-sergi-in-Tortona-1-889x667Suriye’deki 4 yıllık savaş haline dikkat çeken bir tablo tasarlamış Ezri Tarazi.

Mossmanıa Tablo
Moss-Mania-tasarım-at-Fuorisalone-Milano-2-889x600Liken türlerini doğal bir koruyucuyla kurutup stabilize eden bu tablo da fuarın dikkat çekici ürünlerinden.

Tasarımcı: Naihan LiNaihan-Li-Birmingham-Kütüphane-Side-Tablo-I-am-a-Anıt-Serisi-889x633Birleşik Krallık’ta bulunan, Birmingham Kütüphanesi’nin cephesinden esinlenerek tasarlanmış bu ahşap mobilya, sehpa olarak kullanıma sunulmuş.

Tasarımcı: Hanneke De LeeuwSıcak-Me-Up-Scottie-by-Hanneke-de-Leeuw-at-Milano-Tasarım-Hafta-5VIE-stok-5-889x643En dikkat çekici ürün buydu sanırım birçok platformda karşımıza çıktı. Hanneke De Leeuw tarafından tasarlanan bu sandalye, kış aylarında ısınmak, kan dolaşımını uyarmak ve kasları gevşetmeye yardımcı olmak için tasarlanmış. Sandalyeyi sıcak su şişesinden ilham alarak tasarlamış Hanneke De Leeuw. 3 küçük musluğu radyatöre bağlayarak da ısınma işlemi gerçekleşebiliyor.

Tasarımcı: Ezri TaraziKazılar masa-by-Ezri-Tarazi-at-Evet-sergi-in-Tortona-889x667Ezri Tarazi, Kudüs çevresindeki arkeolojik kazılardan yola çıkarak, metal ayaklı, huş kontraplak üzerine pleksi koyduğu bir masayla yeniden karşımıza çıkıyor. Masa, terk edilmiş bir şehir distopyasının geleceğini çağrıştırıyor.

Tasarımcı: Mark SturkenboomAtelier-Mark-Sturkenboom-Büyümüş-kristal-lamba-Milano-Tasarım-Hafta-avize-2-889x586Gelecek yıllarda terk edilmiş, sular altında kalmış dünyayı tasvirlemiş Mark Sturkenboom. Antik aydınlatma armatürlerinin kristal büyümesini kolaylaştırmak için benzersiz bir sıvı geliştirerek bu kristal avizeyi tasarlamış.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.