Kilise İçinde Tasarlanan Mutfaklar

0 1.555

İngiliz tasarımcı Tom Dixon Rotonda della Besena kilisenin dört koluna yemek alanıyla beraber bulunan dört ayrı mutfak tasarladı.Dixon tasarımlarda eski ve yeni ürünlerinden bir derleme yaptı.Dixon röportajında; “Bir mutfakta çalışırken gördükleriniz ekipmanlardır ve en önemli şeylerden biri yüzeylerdir. Milan tasarım haftasında ürünlerin gösterisini yapmak değil, insanlara en iyi manzarayla ürünlerin restoranlarda nasıl görünmesi gerektiği fikrinden yola çıktık.” söylüyor. Haç şeklindeki binanın kanatları içinde yerleştirilmiş mutfak üniteleri ve onlarla eşleşen yemek alanları bulunuyor. Dixon’ın önem verdiği yeni kavram, ürünlerin aynı zamanda kurulumun bir parçası olarak gösterilmesi.

“Air” adındaki ilk mutfak, modern şehirlerde kentsel mimarilere benzetmek için tasarlanmıştır. Pişirme ve çalışma yüzeyleri geniş, dikey Caesarstone levhalar ile büyük kesikler boyunca monte raflar ile birleştiriliyor. Bu mutfakta havanın yemekle nasıl bütünleştiğini ve bütünleştiği yemekten nasıl emilip çıkartıldığını gösteriyor.

Earth mutfak, tezgahı antik Roma yapılarından etkilenmiş bir su kemeri şeklinde. Caesarstone yüzeyler, doğal ahşap, Tom Dixon, mevcut koleksiyonunda bulunan beyaz aydınlatma altın öğeler de mevcut. Vejetaryenlerin tercihi olan mutfak tasarımı pişirme kabı izole edilmiş. Pişirme kabının içine saman konularak eski bir pişirme yöntemi kullanıyor.

Earth Mutfak
Earth Mutfak

Fire mutfakta Caesarstone daha koyu tonlarda kullanılıyor. Alev etkisini altın ve bakır  malzemeyle veriyor.

Fire Mutfak

Gösterinin su bölümünde ocak ayında Toronto’da ilk çıkışını yaptı ve kış aylarında Kanada’nın donmuş göl üzerinde pürüzlü buz parçalarına benzer şekilde tasarlanmıştır. Bu alan Dixon’ın Ice mutfak bölümünde bulunuyor.

Ice Mutfak

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.