Çocuklara Programlama Dilini Öğreten Bir Oyuncak: Cubetto

0 2.403

Primo Toys çocukların bilgisayar başında zaman geçirmeden kod öğrenebilecekleri Cubetto adında tahta bir oyuncak kiti tasarladı.

Kodlamanın gelecekte önemli bir yere sahip olacak ve bu kodlama işini çocuklara şimdiden aşılamayı amaçlayan primo toys, harita üzerinde gülümseyen tahta robota yönledirmek için basitleştirilmiş bilgisayar kodu kullanıyor. Etrafta robotu yönlendirmek için özel bir programlama kurulu ve bu kodlamayı yapmak için renkli ahşap bloklar bulunuyor. 4 farklı renkten oluşan parçaların her biri farklı programlama komutlarını temsil ediyor. Cubetto’nun arkasında aynı zamanda Bluetooth desteği bulunuyor. Cubettoda  programlama harekete bağlı olarak gelişiyor kodlam girilen yöne çeviriliyor. Hareketleri ve pozisyonları algılaması panonun içinde bulunan Arduino devresi bulunuyor. Panonun üstü oyulmuş şekilleri de görme engelli çocuklara oyun kitini uygun hale getirmek için tasarlanmış.Tasarım ekibi “Cubetto oyun kiti ile, herhangi bir çocuk için dünyanın her yerinde kullanabileceği, somut bir programlama dili yaratmak istedik,” diyor. “Her bloğun belirli şekilleri ve bir iki tonlu sesi görme engelli çocuklara uygun hale getiriyor ve  bu da Cubettoyu görmenizi gerektirmez anlamına geliyor. Sonuçta dokunarak ve harita üzerinden hareket ederken Cubetto’yu hissedebilirsiniz.” diye sözlerine ekliyor.

Tasarım ilkelerini programlama öğrenmek için 3-5 yaş arası kız ve erkek çocuklara teşvik etmek amacıyla tasarlanmış. Bileşenler üzerinde kullanılan parlak renkler çocukların oyuncak kutularında bulunan diğer oyuncakların anımsatan renkler olarak seçilmiş.Tasarım ekibi minimalist tasarımlı Cubetto’nun çocuklara kendi kişiliklerini yansıtması kendi hayal gücünü geliştirmeleri ve çevresinde benzersiz hikayelerini oluşturmak için tasarlandığını söylüyor.
Cubetto’nun kurucuları Matteo Loglio ve Filippo Yacob çocuklara kodlama prensiplerini öğretmek şimdi okuma ve yazma gibi önemli olduğuna inandıklarını söyleyerek sözlerine devam ediyor; “Kodlama, yeni bir okur-yazarlık ve bu nedenle küçük yaşlardan itibaren öncelik verilmesi gereken bir konu. Cubetto programlama dilinin dijital çağda başarılı olmaları için gerekli temellerini vermek amacıyla yola çıktık.” 

 

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.