“Tasarım Odaklı Düşünme” Profesörü ODTÜ’de

0 1.327

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2016-03-15 12:59:49Z | http://piczard.com | http://codecarvings.comKlasik düşünme sistemlerinden farklı bir düşünme sistematiği oluşturmayı ve inovasyon kültürünü yaymayı amaçlayan “Tasarım Odaklı Düşünme – Design Thinking” konusunda öncülük yapan Hasso Platner tarafından Almanya’da kurulan enstitünün yöneticisi olarak görev yapan Prof. Weinberg, aynı zamanda tasarım konusunda dünya çapında bir akademisyen. Prof. Weinberg, ODTÜ’de Kalkınma Bakanlığı’nın desteği ile kurulan Tasarım Fabrikası (Design Factory) öğretim üyeleri, öğrencileri ve sanayi ortakları ile toplantılar gerçekleştirecek.

Son yıllarda ABD ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde inovasyon konusunda farklı bir düşünce tarzını getirmeyi amaçlayan “Tasarım Odaklı Düşünme – Design Thinking” konusunda eğitim veren Hasso Platner Enstitüsü bünyesindeki “Tasarım Odaklı Düşünme Okulu” direktörü Prof. Weinberg ODTÜ’lülere gerçekleştirdikleri çalışmalar ve edindikleri deneyimleri anlatacak. Seminerde ayrıca ODTÜ Tasarım Fabrikası ile işbirliği imkanları görüşülecek.

18 Mart 2016 Cuma günü saat 14.00’te ODTÜ Kültür Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda ODTÜ’lüler ile bir araya gelecek olan Prof. Ulrich Weinberg, grafik tasarım ve özellikle 3 boyutlu bilgisayar animasyonu alanında uzman bir kimliğe sahip. Başta dünyaca ünlü konferans dizisi TED olmak üzere pek çok ülkede konferanslar veren Prof. Weinberg; ARD, BMW, Daimler Benz, Siemens, Schering, Telekom ve ZDF gibi şirketler için 3 boyutlu bilgisayar animasyonlar içeren bilimsel, endüstriyel ve sanat projeleri gerçekleştirdi. Bilgisayar oyunları ve çapraz medya projeleri gibi 3 boyutlu animasyon, simülasyon ve etkileşimli 3D projeler konusunda uzman olan Terratools ve Cyparade şirketlerinin de kurucusu olan Prof. Ulrich Weinberg, 2007 yılından bu yana Hasso Platner Enstitüsü’nde “Tasarım Odaklı Düşünme Okulu”nun yöneticiliğini yapıyor.

“Tasarım Odaklı Düşünme – Design Thinking” herhangi bir konu ya da problem üzerinde daha iyileştirilmiş ve geliştirilmiş bir sonuç elde etmek için yapılan pratik ama yaratıcı düşünceler üretme metodolojisi olarak tanımlanıyor. Analitik düşüncenin aksine, adım adım inşa etmek üzerine kurulmuş bir yaratıcı düşünce sistemi olan Tasarım Odaklı Düşünme modeli, yaratıcılığın önündeki en büyük engel kabul edilen önyargıları kaldırıyor. ODTÜ’de 2015 yılında Kalkınma Bakanlığı’nın desteği ile kurulan Tasarım Fabrikası’nda da öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanayiden katılımcılar, tasarım odaklı düşünme felsefesi ve yöntemlerini kullanarak yeni ürün-süreç geliştirme projelerinde çalışıyorlar.

1994 yılından bu yana Babelsberg Film ve Televizyon Akademisi’nde bilgisayar animasyonu profesörü olarak görev yapan Weinberg, ayrıca araştırma, geliştirme ve uluslararası ilişkilerden sorumlu başkan yardımcılığı görevini de yürütüyor. Pekin’de bulunan Çin İletişim Üniversitesi’nde 2004 yılından bu yana konuk profesör olarak ders veren Profesör Weinberg, aynı zamanda Pekin Tasarımsal Düşünme Inovasyon Merkezi’nin de onursal direktörü konumunda bulunuyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.