Tasarımcılar İçin 10 Video Sitesi

0 2.623

Ünlü mimarlar, tasarımcılar, düşünürler, bilim adamları ya da filozoflardan dinleyebileceğimiz bir çok ders vardır ancak bunları yayınlayan iyi bir web sitesi bulmakta son derece zordur. Genellikle tasarım öğrencileri projelerinde ilham kaynağı olabilecek ders videoları bulmakta zorlanırlar. Mimarlık/Tasarım ders videoları izlemek için en iyi 10 web sitesinin listesi derlendi. 

video

 

1. Architectural Association Institute of Architecture UK

Tasarım Felsefesi tanınmış mimari okul, ellerindeki tasarım felsefesine ilişkin derslerinin çoğunu arşivlemiş. Derslerin süresi  bir iki saat arasındadır. Videoların en eski arşivi Rem Koolhaas tarafından anlatımı yapılan 1976 yılına ait bir kayıttır. Vidolarda Peter Cook, Zaha Hadid Architects, Bernar Tschumi ve Moshe Safdie gibi isimlerinde videoları mevcut.

2. Städelschule Architecture Class (SAC)

Ünlü mimarların verdiği  dersleri çeşitli bir yelpazede sunuyor. Tüm videolar youtube kanalı üzerinden yayınlıyor.

3. TED Talks

TED, kâr amacı gütmeyen özel Sappling Vakfı’nın sahip olduğu, “Yaymaya Değer Fikirler”i yaymak amacı ile kurulmuş küresel konferanslar serisidir. TED görüşmeleri kapsamlı bir şekilde belirli konular üzerinde yapılır. Tasarım ile ilgili video ve mimari videoların yanı sıra bireysel konular hakkında da videolar bulunmaktadır.

4. Yale University Podcasts

Ders serisi iTunes’da mevcuttur. 17 video serisi son derece yararlı pedagojik eğitimler içerir.

5. MITVideos (Massachusetts Institute of Technology)

Mimari söylem ayrılmaz ve vazgeçilmez bir bileşendir; Bu web sitesi bunun için bir platform sağlar. Bu özellikli videolar, olay kayıtları, akademik içeriği ve daha fazlasını içerir. Konular çeşitlidir ve eğitimciler dünyanın her yerinden geliyor. Eğitmenler hem kendi fakülte videolarını hem de misafir konuşmacılardan gelen videoları yüklüyorlar.

6. Bartlett School of Architecture

Yaklaşan etkinlikleri hatırlatarak sizi güncel tutar. Son derece kullanıcı dostu bir web sitesidir ve insanlara derslerin bir taslağını verir. Kronolojik sırayla düzenlenmiştir ve her dersin özeti sitede yer almaktadır. Videoları vimeo kanalından da izleyebilirsiniz.

7. Southern California Institute of Architecture

Kendi sitesinin verdiği habere göre SCI-Arc Media Archive mimarlık ve tasarım dersleri, sempozyum ve 1974 yılından bu yana mimaride en önemli videoları içeren, sürekli olarak güncellenen 1000 saatten fazla videoya ev sahipliği yapan bir web sitesi. Arama yapmada kolaylık sağlayabilmesi için yıl, öğretim üyesi ve temaya göre videoları filtreleyebilirsiniz.

8. VideoLecture.net

Ücretsiz halka açık ve ödüllü çevrimiçi dersler depo kaynağıdır. Dersler çeşitli konularda ünlü bilim adamları ve konuşmacılar tarafından verilmektedir. Birçok ünlü üniversiteler bu web sitesine bağlıdırlar.

9. Princeton School of Architecture

Princeton University tarafından “Lecture Series” çeşitli konulara değinmiştir. Patrik Schumacher, Elizabeth Diller, Indy Johar, Sou Fujimoto gibi akademik aydınlar da vardır. Videoları websitesi ve vimeo kanalından da izleyebilirsiniz.

10. Harvard Graduate School of Design

Kendi derslerinin videoları paylaşan bir web sitesi. Arama yapmada kolaylık sağlayabilmesi için yıl, öğretim üyesi ve temaya göre videoları filtreleyebilirsiniz. Ayrıca anahtar kelimeler girerek arama yapabilirsiniz. Web sitesi gereksiz dikkat dağıtıcı ayrıntılar içermez ve kullanımı oldukça basittir.

 

Kaynak: http://www.arch2o.com

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.