GROHE seramik sektörüne giriyor

0 1.211

GROHE+Dogu+Akdeniz+Ulkeleri+Baskan+Yardimcisi+Serhat+Sabaz_GROHE+Orta+Dogu+ve+Afrika+Bolgesi+Baskani+Simon+G.+Shaya

GROHE, LIXIL birleşmesinin ardından, seramik sektörüne girerek, tüm dünyada ürün yelpazesini daha da genişletiyor. GROHE Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Simon G. Shaya’nın, Nisan 2015’te, Grohe Dawn Water Technology Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilmesi ise GROHE’nin hızla değişen küresel pazarda daha güçlü ve kilit bir oyuncu haline gelmesini sağlayacak.

GROHE, 2014 yılında Türkiye, Ortadoğu ve dünyada sürekli bir büyüme kaydederek, geçen yıl tamamlanan LIXIL birleşmesinden aldığı güç ile 2015 yılında büyüme ve genişlemesini daha da ileriye taşımayı hedefliyor. GROHE’nin ürün yelpazesi, LIXIL birleşmesi ve DAWN Ltd’nin yüzde 51’ini satın alarak, Grohe Dawn Water Technology’yi hayata geçirmesinin ardından yeni ürün kategorilerine girmesi ile daha da genişledi. GROHE Doğu Akdeniz, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Simon G. Shaya’nın, Nisan 2015’te, Grohe Dawn Water Technology Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilmesi ise GROHE’nin hızla değişen küresel pazarda daha güçlü ve kilit bir oyuncu haline gelmesini sağlayacak.

GROHE Doğu Akdeniz, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Simon G. Shaya ve GROHE Doğu Akdeniz Ülkeleri Başkan Yardımcısı Serhat Sabaz’ın katılımlarıyla GROHE Live!Center İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Shaya, büyüme ve genişleme açısından 2015’i “GROHE için olağanüstü bir yıl “olarak nitelendirerek şunları söyledi:

“GROHE’nin satışları, 2014 mali yılında kaydettiği sonuçlar ve banyonun her alanını kapsayan geniş ürün yelpazesi sayesinde yıl sonu itibarıyla 1,2 milyar Euro’ya ulaştı. Ortadoğu ve Türkiye’deki büyümesini de sürdüren GROHE, Ortadoğu’da GROHE Professional kategorisinde 50 milyon Euro’luk satış rakamını yakaladı. LIXIL Group’un bir parçası haline gelen GROHE, bugün LIXIL Ev Teknolojisi, LIXIL İnşaat Teknolojisi ve LIXIL Mutfak Teknolojisi ile birlikte, LIXIL’in 4 yeni ana iş birimi arasında en küresel olan LIXIL Su Teknolojisi bünyesinde faaliyet gösteriyor. Türk tüketicisi kalitimize ve teknolojimize güveniyor, Türkiye’deki satışlarımızı artırmamız bunun en güzel kanıtı. Yeni dönemde GROHE artık tek bir kaynaktan eksiksiz banyo çözümleri sunacak. Dünyadaki en yeni GROHE Live!Center olma özelliğine sahip “GROHE Live!Center İstanbul ise sadece GROHE’nin Türkiye’deki faaliyetlerine değil bölge ülkelerindeki operasyonlarına da katkı sağlayacak” dedi.

Eksiksiz banyo çözümleri

Yeni banyo seramikleri yelpazesi, GROHE’ye popüler batarya ve armatürleri ile uyumlu olacak şekilde özel olarak tasarlanan küvet, lavabo ve klozetleri de içine alan banyo çözümleri sunma imkanı tanıyor. GROHE, bu yatırımı ile mimarlar, planlamacılar ve ev sahiplerine ergonomi, estetik, benzersiz teknoloji ve mükemmeliyetten taviz vermeyen entegre bir çözüm sunuyor.

3 yılda yüzde 100’ün üzerinde büyüme

Toplantıda konuşan GROHE Doğu Akdeniz Ülkeleri Başkan Yardımcısı Serhat Sabaz’ın, 1994 yılında Türkiye’de faaliyetlerine başlayan GROHE’nin, son dönemde Türkiye’de çok başarılı bir performans sergilediğine dikkat çekerek, ‘’2011-2014 döneminde Türkiye’deki satışlarımız yüzde 72 arttı. 2015 yılında ise satış artışının yüzde 23 oranında olmasını hedefliyoruz ve şimdiden bu hedefimizi tutturduk. 2014 yılında GROHE Türkiye TL bazında yüzde 32 oranında büyüdü ve son 3 yılda yaklaşık yüzde 123 büyüme elde etti. Bu sonuçlarla 2014 yılında sektörde en çok büyüyen markalardan biri olduk. 2015 yılında da aynı hızla büyümeye devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

GROHE Live!Center İstanbul hakkında da bilgi veren Sabaz, ‘’Bu güzel gelişmelerin yanı sıra, içerisinde bulunduğumuz Live!Center İstanbul’u geçtiğimiz aylarda müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın hizmetine sunmuş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. 2 bin metrekare genişliğindeki tesisimiz, çok sayıdaki GROHE ürününün kurulu olduğu ve uygulamalı olarak sergilendiği 350 metrekarelik sergi alanına sahip. Burada bayilerimiz, iş ortağımız konumundaki mimarlar, müteahhitler, uygulamacılar, tesisatçılar ve son tüketiciler uygulamalı olarak sergilenen GROHE ürünlerini ve teknolojilerini ilk elden deneme fırsatı buluyorlar. New York, Milano, Prag, Barselona, Singapur, Mumbai ve Vietnam gibi lokasyonlardan sonra GROHE Live!Center için İstanbul’un tercih edilmesi bizi çok gururlandırıyor.“ diye belirtti.

Teknoloji ustaları

GROHE Group aynı zamanda şirketin teknolojideki köklü liderliğine vurgu yapan yeni “Teknoloji Ustaları-MOT“ marka kimliğini de geçtiğimiz aylarda Messe Frankfurt’taki ISH fuarında duyurdu. “Teknoloji Ustaları” kampanyası teknolojilerin arkasındaki insanlara ve somut ürün faydalarına odaklanırken markanın köklü teknolojik yeniliklere imza atma geleneğine de vurgu yapıyor.

On yıllardır ürünlerinin mükemmeliyeti ile sektör lideri olarak övgü toplayan GROHE, “Teknoloji Ustaları” konseptini merkez alan yeni küresel reklam kampanyası ile dikkatini yeniden teknolojik kökenlerine yöneltiyor. Shaya, “MOT kampanyasının ardındaki fikir, GROHE’nin geçmişi 1873 yılına kadar uzanan DNA’sından geliyor. Köklerini GROHE’nin DNA’sından alan bu “Teknoloji Ustası” ruhu, bugünün GROHE çalışanlarında bağlılık ve adanmışlık hisleri uyandırmayı sürdürüyor” dedi.

Live!Center İstanbul

Dünyadaki en yeni GROHE Live!Center olma özelliğine sahip GROHE Live!Center İstanbul, aynı zamanda bir müze niteliği de taşıyor. GROHE’nin DNA’sını temsil eden tasarım, sürdürülebilirlik ve teknoloji alanındaki ödüllü ürünlerin, ilk’lerin ve sektöre kazandırdığı inovasyonların sergilendiği GROHE Live!Center İstanbul, GROHE ofislerini, depolarını, büyük bir eğitim odasıyla iki ayrı toplantı salonunu, laboratuvar ve profesyonel eğitim ve uygulama alanını bünyesinde barındırıyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.