Apple HomeKit ürünleri gelecek ay tanıtılıyor

0 1.184

applehomekit

Apple’ın akıllı ev sistemlerini iOS platformu ile entegre etme projesi olan HomeKit, nihayet son hazırlıklarını tamamladı ve proje ile uyumlu ilk akıllı ürünler gelecek ay itibariyle görücüye çıkacak.
iOS HomeKit uygulaması ile kullanıcılar bağlı cihazlara hükmedebilecek ve Siri üzerinden sesli komutlar verebilecek. Apple’ın yeni programı için pek çok üretici sertifika programına başvurmuş durumda. Bunlar arasında termostat, kapı kilidi, lamba gibi ürünler yer alıyor.
Bir süre önce Apple’ın HomeKit kodlarının daha fazla bellek alanı istediği için bazı ürünlerde üretim sıkıntısı oluştuğu ve programın Eylül ayına kadar gecikebileceği iddia edilmişti. Ancak Apple yaptığı açıklama ile iddiaları boşa düşürmüş oldu.
Apple kendi ev otomasyon sistemi ile kullanıcılara geniş bir kullanım alanı sunmak istiyor. Kullanıcılar Siri asistanına atadıkları kısa bir cümle ile aynı anda birden fazla işlem yapabilecekler. Örneğin yatağa giderken ön kapı ve garaj kapıları kilitlenecek, ev ışıkları da söndürülecek.
Bunun yanında kullanıcıların farklı senaryo seçenekleri de olacak. Evinden çıkmak üzere olan bir kullanıcı sanki evde birileri birşeylerle uğraşıyormuş görüntüsü vermek adına HomeKit uygulamasından yararlanabilecek.
Apple gelecek ay dediği için muhtemelen WWDC 2015 geliştirici konferansını kast ediyor. Bu konferansta Apple hem iOS 9 hem de HomeKit platformunun ilk ürünlerinin lansmanını yapacak.
Kaynak: Donanimhaber.com
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.