Tasarımda ince düşünce: Apple

0 1.081

sihirli-elma-apple-tasarim-hero

SihirliElma.com‘da paylaşılan ve Apple’ın ince tasarımındaki detayları ele alan site, Apple firmasının tasarımlarındaki hassasiyetlerini ortaya koydu.

İşte sitenin incelemesi:

Apple’ın ürünlerine gösterdiği hassasiyeti hepimiz biliyoruz. Ancak bazı noktalarda Apple öyle detayları düşünüyor, öyle küçük şeyler yapıyor ki bizleri gerçekten şaşırtıyor. Bu bölümde Apple ürünlerindeki 4 ince tasarımsal dokunuştan bahsediyoruz. Bir çoğu pek bilinmiyor olsa da, Apple’ın detaylara gösterdiği hassasiyeti bu küçük örneklerde görebiliyoruz.

1. Akıllı Caps Lock tuşu

MacBook’lardaki caps lock tuşu, klavyedeki diğer tuşlardan biraz farklı çalışır. Diğerleri gibi bastığımız anda tepki vermez, normalden biraz daha uzun süre basılı tutmayı gerektirir.

Apple bu tuşu özel olarak farklı bir şekilde tasarlamış. Ve normalden biraz daha uzun süre basılı tuttuğumuzda çalışmasını sağlamış. Böylece hızlı yazı yazarken yanlışlıkla bu tuşa bastığımız durumda, yazının darmadağın olmasının önüne geçilmiş.

2. Tek parmakla ekranı açabilme

MacBook’un ekranını tek bir parmakla açabileceğinizi biliyor musunuz?

Kolaylığa ve pratikliğe önem veren Apple, tüm MacBook ekranlarının menteşelerini ve açma yerlerini özel olarak tasarlayarak, tek bir parmakla bile kolayca açılabilmesini sağlıyor.

3. Parmak izi düzenleme

iPhone 5s ile birlikte hayatımıza giren parmak izi okuyucusu TouchID’ye birden fazla parmağımızı kaydedebiliyoruz.Ancak isimleri doğru vermediğimiz durumda, parmaklar biraz karışabiliyor.

Apple bu konuyu da düşünmüş. TouchID ayarları içerisindeyken bir parmağımızı okuttuğumuzda, o parmağın hangisi olduğunu ekranda gösteriyor. Böylece bir parmak izi eklemek veya çıkartmak istediğimizde işimiz kolaylaşıyor.

4. Nefes alan MacBook

MacBook uyku moduna girdiğinde, ön tarafında küçük bir LED ışığı görünür hale gelir. Bu ışık uykuya dalmış birinin nefes alışı gibi yanıp söner. 🙂

Uykuya dalan MacBook’un nefes alış verişini taklit eden bu ışık, MacBook’un kapalı mı yoksa uyku modunda olduğunu mu anlamamıza yardımcı oluyor. Ancak ne yazık ki bu küçük güzel detay, yeni nesil MacBook Air ve retina ekranlı modellerde yok. Bunun sebebi de artık uyku modu ile cihazın kapalı olması arasındaki farkın neredeyse kalmamış olması.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.