TÜRKİYE MOBİLYACILARININ “ACADEMY” ATAĞI

0 1.849

mosfed

Business Week Dergisi tarafından üç kez dünyanın en iyi tasarım okulu seçilen Domus Academy ile Türkiye mobilyacıları arasında öğrencilerin eğitimi ve stajı konusunda önemli bir protokol imzalandı.

Dünyanın en büyük mobilya fuarı iSaloni 2015’i ziyaret etmek üzere İtalya’ya giden Kayseri ve İnegöl’den gelen 330 mobilya sektör temsilcisi aynı zamanda Türkiye mobilyasının geleceği bakımından ciddi bir iş birliğine imza attılar.

Türk zekâsı, İtalyan tasarımıyla buluşuyor!

Milano’daki görüşmeler kapsamında heyet, Avrupa’nın en ünlü tasarım okulu Domus Academy’i de ziyaret etti. Yetiştirdiği öğrencilerin ITS, Next Generation/Milan Fashion Week, Vogue Talents ve Red Dot Award gibi uluslararası yarışmalara seçildiği Domus Academy yöneticilerinin yaptığı sunumun ardından Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği – KAYMOS’la tasarım öğrencilerinin bu prestijli okulda staj yapmalarına yönelik bir protokol imzalandı.

Mobilya Dernekleri Federasyonu – MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, KAYMOS Başkanı Mahmut Alak, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği – İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Melikgazi Belediye BaşkanıDr. Memduh Büyükkılıç ve Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Coşkun’un da katıldığı ve Kayseri ile İnegöl’den 330 katılımcının aynı çatı altında toplanarak sektörün birlik ve beraberliğinin ortaya konduğu organizasyonda katılımcılar bir yemekte buluştu. Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök’ün de katıldığı yemekte konuşan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye mobilya sektörünün yaşadığı en büyük sıkıntıların başında katma değerli ürün üretimi geldiğini ifade ederek, “Artık Türkiye mobilyası kilo ile değil, tasarımından aldığı değerle satılmalı. Özellikle inovasyona önem vermemiz ve nicelikten çok nitelikli ürünlerin pazarlanmasına yönelik çalışmaları arttırmamız gerekiyor. Bu protokolün bu yönde atılmış önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Yine bu tür büyük fuarlara katılım da bu amaca ulaşmamıza büyük katkılar sağlıyor”dedi.

KAYMOS Başkanı Mahmut Alak ise “Bir ilki gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon hedefine başarıyla ulaşmıştır. Mobilyada marka haline gelmiş İnegöl ve Kayseri gibi iki şehrin birliğiyle mobilya sektörünün gelişimi için yeni projeleri artık çok daha kolay hayata geçireceğiz” dedi.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.