Markafoni Genel Merkez Ofisi

0 3.322

01.jpg

[box type=”info” fontsize=”14″]Proje Yeri: Maslak, İstanbul

Proje Ofisi: Habif Mimarlık

Proje Tipi: Ofis Proje Tipi Grubu:

Ticari Tasarım Ekibi: Hakan Habif, Çağrı Kaan Çetin

Fotoğraf: Gürkan Akay

İnşaat Bitiş Yılı: 2015

Toplam İnşaat Alanı: 3500 m²[/box]

New $25 Kroger Gift Cards Offer To Save $25 On Your Grocery Items At Kroger

Habif Mimarlık projesini anlatıyor:

“Çoğunlukla ofis iç mekan tasarımlarının genel mantığı, giriş ve rekreasyon alanlarında kurumsal kimliğin tasarım öğeleriyle ağırlıklı bir şekilde ortaya konulması üzerinedir. Yine aynı yaklaşım çerçevesinde, daha yalın fakat birbirine benzeyen çalışma mekanları ile karşılaşırız. Bizim Markafoni.com’un genel merkezini tasarlarken kaçınmaya çalıştığımız da işte tam olarak bu yaklaşım oldu.

“Ribbon” adını verdiğimiz, Markafoni kurumsal renklerindeki şeritleri tüm ofis alanı içerisinde dolaştırdık. Ağırlıklı olarak tavandan ilerleyen bu kurdeleler ile oynamaya başladık: kimi zaman düğümleyip açtık; yer yer alçaltıp yükselttik; bazen de genişlettik ve daralttık. Sonuçta ihtiyaç duyulan eleman ve mekanları oluşturabilen, dinamik ve değişken, heykelsi fakat işlevsel bir yapı elde ettik.

Bu yapı; ofisin ihtiyacına göre gerekli olan mekanı ve elemanları bazen kendisi oluşturdu, bazen de bu mekanlar ve elemanlar “Ribbon” üzerine takıldılar: “Ribbon” ofis ihtiyaç duyduğunda açık bir toplantı alanına dönüştü, oturma birimi oldu, sahne haline geldi. Yer yer bölücü elemanlar takıldı “Ribbon”un üzerine, yer yer hızlı toplantı birimleri…

Çözüm ortaklarımız ile birlikte, “Ribbon”un her noktasını ele alarak, ince ince işleyerek projelendirdik. Ofisin geri kalanını ise ana tasarım öğemize bir fon olarak ele aldık, fakat kendine ait karakteri ve detayları olan mekanlar oluşturabilmeyi amaçladık.

Sonuçta; müşterimizin kurumsal kimliğinin tüm ofis boyunca okunabildiği, sıradışı, dinamik ve eğlenceli bir ofis elde ettiğimizi düşünüyoruz.”

 

02.jpg

 

03.jpg

 

04.jpg

 

05.jpg

 

06.jpg

07.jpg

 

08.jpg

 

09.jpg

 

10.jpg

 

11.jpg

 

12.jpg

 

13.jpg

 

14.jpg

 

15.jpg

 

Eskiz 1.jpg

 

Eskiz 2.jpg

 

Yerleşim Planı

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.