Design Lab 2015 teması açıklandı: Sağlıklı ve mutlu çocuklar

0 1.004

DL2015

Electrolux tarafından düzenlenen ve her yıl 60 ülkeden yaklaşık 1.700 başvuru yapılan global tasarım yarışması Design Lab 2015 duyurusu yapıldı. Bu yıl 13. kez gerçekleştirilecek yarışmada “Sağlıklı ve mutlu çocuklar” temasına ilişkin yaratıcı ve yenilikçi ürün tasarımları yarışacak. Yarışmaya daha da heyecan katmak amacıyla Electrolux bu yıl birincilik ödülünü ikiye katlayarak 10.000 Euro’ya çıkarttı. Kazanan tasarımcı para ödülünün yanı sıra Electrolux bünyesinde ücretli 6 ay staj yapma imkanına sahip olacak.

Design Lab Jürisi Başkanı ve Electrolux Tasarım Bölümü Başkan Yardımcısı Lars Erikson tarafından yapılan Design Lab 2015 duyurusu ile heyecan dolu bir yarışma süreci daha başlamış oldu. Her yıl dünyanın dört bir yanından tasarımcıların yarıştığı Design Lab hakkında açıklama yapan Erikson; “Design Lab inovasyonu ve yaratıcılığı destekleyen, geleceğin ev aletlerini öngörebilmemizi sağlayan heyecan verici bir yarışma. Aynı zamanda genç, yaratıcı ve fark yaratmayı amaçlayan tasarımcılarla bir araya gelme platformu sunuyor. 2015 yılında “Sağlıklı ve mutlu çocuklar” teması ile çocuklar yarışmanın kalbinde yer alacak. Ailelerin çocuklarıyla olan yaşamlarını geliştirecek yeni çözümler ve cesur fikirler arıyor olacağız” dedi.

2015’de ödül ikiye katlandı!

Electrolux Design Lab, tasarım öğrencilerine çalışmalarını global ölçekte paylaşabilmelerini, farklı iş ve çalışma olanakları elde etmelerini sağlayan bir platform sunuyor. Yarışmanın birincisi Electrolux Tasarım Bölümü’nde altı aylık ücretli staj yapma imkanı elde edecek. Şu ana kadar yapılan yarışmalarda birincilik elde edenlerin yarısı staj sonrası Electrolux bünyesinde çalışmaya devam etti. Yarışmada ayrıca birinciye 10.000 Euro, ikinciye 6.000 Euro, üçüncüye 4.000 Euro para ödülü de verilecek. Halkın Seçimi kategorisinde birincilik alan yarışmacı da 2.000 Euro ödül kazanacak.

Tasarımcılar online düzenlenen yarışma ile global tanınırlık elde edecekler

Design Lab 2015’te yemek pişirme, kumaş bakımı ve hava kirliliği ana başlıkları altında bu yılın temasına uygun ürünler, aksesuarlar ve hizmetler yarışacak. Yarışmaya katılmak isteyen tasarımcılar http://electroluxdesignlab.com/2015/adresinden başvuru yapabilecekler. Başvuru için fikirlerini ve tüketicilere sunacağı faydaları anlatan bir özet ve çizim hazırlamaları yeterli olacak. Başvurular 8 Nisan tarihine kadar yapılabilecek.

Yarışma web sitesinde tasarımcıların fikirleri yayınlanacak ve yarışma boyunca Electrolux uzmanlarının görüşleri ile birlikte tasarımcılar önerdikleri tasarımı geliştirecekler. Sosyal medya kanallarında paylaşımları yapacak olan yarışmacılar Kasım ayındaki finale kadar oluşturacakları blog ve sosyal medya kanalları gibi farklı platformlarda isimlerini duyurma imkanı elde edecekler.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.