GENÇ VE DİNAMİK ÇALIŞMA ALANI: MOBİLİKE

0 2.481

DILA+GOKALP+ARCHITECTS-MOBILIKE+19

Disiplinler arası yaklaşımı esas alarak farklı ölçeklerde mimari ve iç mimari projeler üreten Dila Gökalp Architects tarafından Levent’teki eski bir tekstil fabrikasından dönüştürülen Mobilike, yaratıcı, çağdaş ve dinamik bir çalışma biçimini endüstriyel estetik anlayışı ile yeniden yorumluyor.

Dila Gökalp Architects, dönüşüm bölgelerinden biri olan Levent’te bulunan ve tekstil fabrikası olarak kullanılmış bir yapının giriş katını yeniden düzenleyerek, mobil reklam ajansı Mobilike için genç ve dinamik bir ofis tasarlamış. Mobilike’ın sahip olduğu inovatif ve dinamik yapı, ofisin tasarım kurgusunun ve detay bütünlüğünün en önemli çıkış noktası olmuş. Ajansın çalışma alışkanlıklarından yola çıkılarak oluşturulan yerleşim planı ile mobilya ve aydınlatma tasarımları, Mobilike’ın modern ve canlı yapısının yansımaları olarak düşünülmüş.

Mobilike’ta satış, operasyon, grafik tasarım ve yazılım ekibi olmak üzere dört ayrı masada yerleşen çalışma grupları için, bütüncül bir anlayışla açık ofis birimleri tasarlanmış. Bu birimlerin hem kullanıcıların kendilerine özel alanlar yaratmasına olanak veren hem de esnek çalışma anlayışını destekleyen özelliklerde olmasına dikkat edilmiş. Böylece iç mekanda özgür dolaşım imkanı veren, kolektif çalışma birimlerinden oluşan bir ofis atmosferi elde edilmiş.

Mobilike’ın girişinde geniş bir bekleme ve resepsiyon bölümü ile aynı zamanda kurumsal renk de olan kırmızı renkteki polikarbon panellerden oluşmuş toplantı odası yer almış. Kapalı ama transparan hacimler olarak tasarlanan toplantı odası, muhasebe, lounge ve yönetici odası açık ofis alanına açılacak şekilde tasarlanmış.

 

Çağa ayak uyduran spesifik detaylar

Mobilike’ın dinamik ve renkli ofisinde yer alan aydınlatma tasarımları, tüm sabit ve hareketli mobilyalar da endüstriyel estetikle yorumlanarak Dila Gökalp Architects tarafından tasarlanmış. Mobilike’ta ofisin mekan algısına ve tasarlanan mobilyalara uygun olarak, brüt beton yüzeyler, bakır borular, işlem görmemiş krom kablo kanalları ve havalandırma kanalları, epoksi zemin, polikarbon bölücü paneller, dökme demir gemi anahtar prizleri, bakır levha aydınlatmalar ve ham metal mobilya aksesuarları gibi özel tasarlanmış ve düşünülmüş öğeler yer almış.

Açık ofisin giriş duvarındaki Ece Gökalp’e ait enstalasyon Mobilike’ın dinamik ve yaratıcı enerjisini yansıtan iç mekan tasarımının sanatsal bir uzantısı olarak düşünülmüş. Seçilen renk ve malzemelerin bütünlüğü, duvara uygulanan sanat eseri ve projeye has düşünülmüş her özel kurumsal detay, ajansın çalışma motivasyonunu arttırıcı bir unsur olarak ele alınmış. Dila Gökalp ArchitectsMobilike’ın inovatif ve dinamik yapısını ofisin iç mekan tasarımına aktararak, kurumsal kimliğe yansıyan estetik ve yaratıcı bir çalışma alanı konseptiyle zengin bir iç mekan deneyimi yaşatmayı hedeflemiş.

Mimar Dila Gökalp aynı zamanda bir dönüşüm projesi olarak da ele alınabilecek olan Mobilike’ı, “Sürdürebilirlik ilkelerinin ışığında mekanın devamlılığını korumaya yardımcı olan ve çağa ayak uydurabilen özgün anlayışların bir arada kurgulandığı esnek bir çalışma ortamı” olarak yorumluyor.

DILA+GOKALP+ARCHITECTS-MOBILIKE+49

 

DILA+GOKALP+ARCHITECTS-MOBILIKE+97

 

 

DILA+GOKALP+ARCHITECTS-MOBILIKE+119

 

DILA+GOKALP+ARCHITECTS-MOBILIKE+129

 

DILA+GOKALP+ARCHITECTS-MOBILIKE+565

 

DILA+GOKALP+ARCHITECTS-MOBILIKE+669

 

DILA+GOKALP+ARCHITECTS-MOBILIKE+4329

 

DILA+GOKALP+ARCHITECTS-MOBILIKE+7529

 

DILA+GOKALP+ARCHITECTS-MOBILIKE+8879

 

 

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.