6-7-8 MAYIS 2015 4.ULUSAL İÇMİMARLIK SEMPOZYUMU‏

0 1.023

image001

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ve İç Mimarlar Odası tarafından iki yılda bir düzenlenen Ulusal İç Mimarlık Sempozyumlarının dördüncüsü, 6-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında M.S.G.S.Ü. Sedat Hakkı Eldem Oditoryumu’nda gerçekleşecektir.

Teması “Mekan Tasarımında Disiplinler arası Yaklaşımlar” olarak belirlenen sempozyum öncelikle; iç mimarlık mesleğinin taşıdığı işlevsel ve sanatsal özellikler göz önüne alındığında başta mimarlık, mühendislik, güzel sanatlar, endüstri ürünleri tasarımı, felsefe, sosyoloji, psikoloji olmak üzere pek çok disiplinle ilişkiyi güçlendirmeyi hedeflemektedir. İç mimari tasarımında verimliliği sağlamanın ön koşulu hiç kuşkusuz farklı disiplinlerle kurulacak programlı ilişkilerle mümkündür.

Yaşamı yeniden biçimlendirerek değişime imkan tanıyan her alanda ve yaratıcılığın gelişiminde disiplinler arası iş birliğinden yararlanmanın gerekliliği yadsınamaz. D.N.Perkins’in “Disiplinlerin kesiştiği noktada yenilik olasılığı artar” diyerek vurguladığı gibi 4.Ulusal İç Mimarlık Sempozyumu da iç mimari tasarıma yeni açınımlar kazandıracak bir platform oluşturacak.

Sempozyumda; belirlenen tema kapsamında değerlendirilerek, bilim kurulu tarafından seçilen bildiriler, üç gün boyunca sunulacak ve tartışılacak. Konu ile ilgili panel ve söyleşilerin yanı sıra sanatsal performansları ile de bilimsel toplantılar arasında ayrıcalıklı bir konumda olan etkinlik, 8 Mayıs 2015 Cuma günü sona erecek.

Katılımcıları Mimar, İç Mimar, Mühendis ,Tasarımcı ve Akademisyenlerden oluşmaktadır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.