Kurslar “İçmimarlık eğitimine” devam ediyor!

2 1.165

B6DCKtxCQAAG6GA

Daha önce İçmimarlar Odasının yayınladığı bildiride “ ‘içmimarlık sektörüne yönelik açılacak kurslarında, içmimarlık sektörüne ara eleman yetiştirme niteliğinin belirtilmesi ve kurs adının da bu amaca uygun olarak belirlenmesi gerekliliği’ yönündeki taleplerimiz ve öneri kurs programlarımızın yeniden değerlendirilmesi konularında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerimiz ve yazışmalarımız devem etmekte olup, konuyla ilgili gelişmeler siz değerli üyelerimiz ve kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır” paylaşımı gerçekleşmişti.

Fakat İçmimarlar Odasının tüm bu baskılarına karşın halen daha yukarıdaki gibi “İçmimarlık Eğitimi” üzerine birçok yayın gerçekleşebiliyor.

Önceki tarihlerde Bilişim Eğitim Merkezi, 2011-2012 eğitim yılı İç Mimarlık ve Dekorasyon Bölümü Mezunlarına özel bir tören düzenlemişti. Tören ise “Bilişim Eğitim Merkezi İç Mimarlık Bölümü Öğrencileri Mezun oluyor” başlığı altında gerçekleşmişti.

İçmimarlar Odasının ilk kurulan ve en eski odalardan olmasına rağmen imza yetkisi, kursların kapatılması gibi birçok önemli konunun halen daha gündemde olması akılları karıştırıyor…

2 Yorumlar
  1. Mehmet Toktaş diyor

    Uğraştığınız şeylere bak, oda olarak bunlarla uğraşacağınıza, fakültelerde verilen eğitimlerin kalitesi ile zihniyetiyle uğraşsanız ya? Fakültelerde dönen dolapları, öğrencilerin durumlarını, değişmeyen müfredatları biraz inceleniz ya. Yok o kurs ne yapmış, yok bu kurs ne yapmış. Bu nasıl mühendislik.. Hadi şimdi silin bu yorumu, beğenmeyip..

  2. Deniz Özen diyor

    Ben bu paylaştığınız kursta eğitim görüyorum. Kursa gelen öğrencilerin çok büyük bir kısmı ya zaten sektördeki kişiler yada iç mimarlık öğrencileri. Sektördekiler birkenara; bir üniversite’nin iç mimarlık öğrencisi eğer bu kurslarda çeşitli faaliyetlerde bulunuyorsa ki hepsinin ortak kanısı “okulda bu kadar hızlı ve sektöre yönelik güçlü eğitim görmüyoruz.” oluyor ise ben bu kursların kötü bir yanının olduğunu düşünmüyorum. dışarıdan sektöre yeni atılan öğrencilerin halleri çok daha ilginç. Üniversitede okuyan öğrencilerden daha iyi işler çıkardığımız oluyor gerçekten.

    Aldığımız eğitim kalitesinin kötü olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. Dersler önce elde çizimle sonrasında yarı elde çizim yarı Autocad ile devam etmekte. Yapı bilgisi, estetik, malzeme bilgisi gibi konuları gayet iyi işliyoruz. Hocalar ise sektörde bilgili, iyi yerlere gelmiş, öğretmenlik vasfını EMİNİM üniversitelerdeki hocalardan daha iyi yerine getiren mimarlar, iç mimarlar ve mühendisler.

    Durum böyleyken bu kursların kapatılmasından ziyade verilen eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve/veya halihazırdaki üniversitelerin öğrencilerinin gelmesinde büyük rol oynayan üniversitelerdeki eğitim kalitesinin yükseltilmesi kanımca çok daha faideli olacaktır. Eğitim herkesin hakkıdır. Bu eğitimler de sektöre gayet bilgili ve alanlarında başarılı olmaya aç insanlar yetiştirmekte.

    Yorum yaptığım her husus kendi fikrimdir. Tartışmak isteyen kişiler için bana whatsapp tan ulaşabilirsiniz.

    cep tel no : 0535-926-0926

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.