Çevreci Aydınlatma Ünitesi MEKE’ye iyi tasarım ödülü

0 1.537

Kartonworks-meke+2

Kartonworks koleksiyonunun %100 geri dönüşümlü çevre dostu Meke aydınlatma ünitesi hafifliği, sağlamlığı, dekoratif yönü ve kullanım kolaylığı ile tasarıma önem verenlerin dikkatini çekiyor.

Mete Mordağ, Kartonworks için oluklu mukavvadan tasarladığı aydınlatma ünitesi Meke ile Design Turkey “İyi Tasarım” ödülüne layık görüldü. İsmini Türkiye’nin çöl olarak kabul edilen tek arazisinden alan Meke aydınlatma ünitesi, estetiğin ve mühendisliğin hafif, güçlü ve zarif bir bileşimini sunuyor. Türkiye’de ilk kez mukavvadan tasarlanan ve seri üretilen Kartonworks – Meke, %100 geri dönüşümlü olmasıyla çevreye değer veren tasarımın iyi bir örneğini oluşturuyor. Akılcı katlama yöntemleriyle oluşturulmuş ve led aydınlatma sunan lambader ünitesi Meke dekoratif dokunuşuyla evlere zarif bir görünüm katıyor.

Meke, üzerinde yer alan 2 adet birer metrelik led’ler ile bulunduğu ortama 90 derecelik açılarla ayrılmış 3 ayrı yönde endirekt ve dingin bir ışık yaymaktadır. Ana plakanın katlama konturları üzerindeki kesikler ışığın ortama 3 ayrı yönde yayıldığı açıklıkları oluşturmakta ve aynı zamanda dörtgen piramit şeklindeki ana gövdeye ön görünüş itibari ile akışkan, kinetik bir yapı kazandırmaktadır.

Bu sene 354 tasarımın değerlendirildiği Design Turkey 2014’ün 3 ayrı kategorisinden 4 ödül birden kazanan ve Turquality programının endüstriyel tasarım alanında yetkilendirilmiş danışmanlık firmalarından olan Mordag Design, sunduğu hizmetlerin inovasyon odaklı tasarım anlayışı ve mühendislik alt yapısı sayesinde bugüne kadar müşterilerine çok sayıda patentli ürün ve fikir kazandırmasıyla tanınıyor.Kartonworks-meke+1

 

Kartonworks-meke+3

 

Kartonworks-meke+4

 

Kartonworks-meke+5

 

Kartonworks-meke+6

 

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.