Mobilya ve içmimarlık sektörünü trend_works heyecanı sardı

0 888

141112-0404

Dünyada fuarcılık alanında getirdiği yeniliklerle öne çıkan ZOW, bu yıl da öncü bir yaklaşımla sektöre yeni bir soluk getiriyor. Dünyada ilk kez entegre bir yaklaşımla sanayi, akademik dünya ve tasarım dünyasını bir potada eriten ZOW, trend_works konseptinin global lansmanını yaptı.

Almanya’nın Frankfurt şehrinde yapılan lansmanda Trend_works konseptinin tasarımcısı, dünyaca ünlü tasarımcı ve “trend setter”  Lidewij Edelkoort ile Türkiye’nin mobilya tasarımı konusunda önde gelen ismi, trend_works İstanbul’un tasarımcısı ve “trend setter” Adnan Serbest bir araya geldi.

trend_works’ten Endüstriye İlk Öneri

Frankfurt’ta gerçekleşen lansmanda Edelkoort, tasarım konusunda dünyanın vardığı noktayı, kavramları ve malzemeyi yorumlarken; artık sektörde insan ögesinin ve dokunuşunun öne çıkması gereğinin altını “zanaat” vurgusuyla çizdi.

trend_works Sektörü Çok Heyecanlandırdı

Almanya’da gerçekleşen lansmanda mobilya sektöründe üretimin satışa dönebilmesi açısından trendlerin takibi ve uygulamasının öneminin farkındalığı üzerinde duran ZOW Türkiye Ülke Müdürü Aykut Engin;   “Almanya’dan 5 hafta sonra Türkiye’de sergilenecek trend_works konseptini hayata geçirmek amacıyla Türkiye’de mobilya sektöründeki yeniliklerin öncüsü Trendsetter Adnan Serbest ile çalışıyoruz. Bu gün Sayın Edelkoort ve Sayın Serbest’i bu organizasyonda bir araya getirmek bizim için çok önemliydi. ZOW Türkiye olarak Bizim amacımız Türkiye’de endüstriyi en güncel ve itibarlı bilgi ile buluşturmak, akademik bilgiyi pratiğe dökmek. Her iki isim de bu anlamda birbirlerini tamamlayan önemli isimler. ” dedi.

ZOW Türkiye Tasarımcısı Ve Trendsetterı Adnan Serbest, trend_works alanlarının önemini şu sözlerle açıkladı: “trend_works’ün önemi sadece üreticiler için değil, ayrıca tasarımcılar için yüksek önem taşımaktadır. Yeni dönemde ZOW Fuarlarına önemli görevler düşüyor. Yeni oluşum fuarın ötesinde bir paylaşım platformu olacak. Günümüzde trendler;  moda, kavramlar ve çözümlerden öte sosyokültürel tüm yaşam alanlarını ilgilendiren biçimsel bir tavır. Bu anlamda trendlerin içeriğini yeniden kurgulamak, gerçek anlamını kazandırmak gerekiyor. Artık dünyayı izleyen endüstrilerden olmaktansa, yenidünya gerçeğine katılmak, izleyenden katılana yeni bir dönemi başlatmak için bu etkinliği çokça önemsiyorum. Artık yalnızca trendsetter anlamında değil tüm endüstrilerde emek harcayan her birey, sezgisel anlamda gelecek adına fikirler üretebilmeli. Dünyada olup biten öncü tüm fikirleri kendi yaşam kültürümüzle harmanlayıp sentezleyerek Türk diline uyarlanması gereken yeni bir dönemin eşik noktası Mart’taki ZOW Trend Günleri olacak.”

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.