Akıllı ev sistemleri teknolojilerine yatırım artıyor

0 1.078

revolv-472x385Hemen bu yılın başında Google tarafından 3.2 milyar dolara satın alınan Nest, 555 milyon dolarlık Dropcam satın almasının ardından bir başka büyük satın alma daha gerçekleştirdi. Akıllı ev otomasyon çözümleri sunan ve evinizdeki tüm cihazları tek bir yerden kontrol etmenizi sağlayan bir çözüm sunan Revolv, Nest tarafından satın alındı.

Misyonları arasında günlük hayatımıza konfor, güvenlik ve enerji tasarrufu katmak amacıyla ortaya çıkan Nest, yaptığı satın almalar ve ek çıkardığı ürünlerle, yakın gelecekte evlerimizin vazgeçilmez bir parçası olabilir. Ancak Nest, bu yolda yaptığı satın almalarla daha hızlı ilerleyeceğine karar vermiş olacak ki, Revolv gibi bir şirketi satın aldı.

Geçtiğimiz yaz aylarında, Buğra’nın yazdığı bir haberle sizi Nest’in üçüncü parti uygulamara açılarak akıllı ev sisteminin merkezi olma isteğini paylaşmıştık. İşte Nest, tam da bu yolda en büyük satın almasını yaptı ve Revolv ile bu farklı disiplinleri bir araya getirebilecek bir yapıya da sahip oldu, hem de önemli yetenekleri bünyesine katarak, satın almayla beraber Revolv’a “bir Nest şirketidir” imzasını attı. Nest’in, Revovl’u satın alma bedeliyle ilgili ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Revolv, bugüne kadar 299$’dan satılan özel bir ev otomasyon çözümü sunuyordu. Alınan bilgilere göre satış işlemi itibariyle, Revolv’un satış işlemleri de durduruldu. Revolv’un çalışma prensibini anlatan kısa tanıtım videosunu, hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak: Webrazzi.com

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.