Eğimli Çatı Evi – Chenchow Little Mimarlar

0 2.477

pitched-2

 

Eğimli Çatı Evi Chenchow Little Mimarlar tarafından gerçekleştirilen bir projedir. Bu projenin bu şekilde gerçekleşebilmesi son derece katı kent imar kuralları ve müşterinin talepleri nedeniyle bir mucize olarak nitelendirilmektedir.
Müşterinin kişiselleştirilmiş bir eve ihtiyacı vardı. Proje sadece katı imar kurallarına uymakla yetinmemeli (her evin bir eğimli çatısı olmalıydı) aynı zamanda çevrenin yoğun kent manzarasını da değerlendirmeliydi.

Geleneksel, eğimli çatıların yeniden yorumlanmasıyla, mimarlar fantastik bir çağdaş konut tasarlamayı başardılar. “Geleneksel eğimli çatılara benzemeyen, üçgenler sadece eğimli olmakla kalmamakta aynı zamanda çatıyı bir tür cepheye dönüştürmekte” diyerek tanımlamaktalar.

Çatının üçgensel geometrisi, cephelerde devam etmekte, açıklıkları oluşturmakta. Üçgensel geometrinin değiştirilebilirliği müşterinin isteğine göre mekanları iterek çekerek oluşturmaya imkan vermekte. Yerel kent kanunlarına ve komşu evlerin çatılarının büyüklüklerine uyum, yaşam mekanlarına güneş ışığının ulaşması sağlanabilmekte. Yaşama mekanları, üst katta yer almakta, heykelimsi çatıdan görüntü olarak yararlanmakta. Sidney limanına bakan manzara ve güneş ışığı ulaşmakta.

Yatak odaları alt katlarda yer almakta ve onların güneş ışığından yararlanmaları yakınlardaki komşu evlerden ötürü sınırlı kalmakta. Malsahibi “mimarların sıkı kuralları yorumlayarak özel ihtiyaçlara cevap veren yeni bir eseri nasıl ortaya çıkarttıklarını görmek heyecan verici” demekte.

pitched-17

pitched-9

pitched-8

pitched-16

pitched-10

pitched-14

pitched-15

pitched-7

pitched-6

pitched-5

pitched-3

Pitched-Roof-House-Chenchow-Little-14

Pitched-Roof-House-Chenchow-Little-15

Pitched-Roof-House-Chenchow-Little-16

Kaynak:freshome
Çeviri:Mimdap

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.