Canal House Hotel İç Mekan Tasarımı

0 3.276

otel-tasarimi-12-2

 

İç mekan tasarımı: Concrete Architectural Associates

Canal House konsepti sizi evinizde hissettiren ve sıcak bir duygu ile birlikte beş yıldızlı bir otelden beklediğiniz tüm hizmetleri sunan lüks butik otel tasarımıdır. Amaç sanki neredeyse kendi eviniz gibi kullanabileceğiniz bir evde yahut evinizden uzakta bir gerçek ev yaratmaktı. Bireysel oda yanında misafirler için kendi ihtiyaçlarına ve ruh haline göre bir oturma odası, bir bar bulunmaktadır. Konukların salon, oda, bahçe ve hatta mutfakta kalmak için fırsatlar vardır.

Canal House eski süslü zemin kaplamalarıyla, bacaların çoğunun hala mevcut olduğu Amsterdam’ın merkezinde eski Canal yanında bir “ev” olarak yer almaktadır. Kanaldan kavramını alarak vurgulamak ve bu nedenle çağdaş bir şekilde eski Canal House karakterini tutmak için, tüm süsleri ve kalıntıları korumaktadır.

otel-tasarimi-12-3

otel-tasarimi-12-1

 

Bu sayede eski zamanların tüm zenginliğini korunarak ama yine de çağdaş bir ortam yaratmak projenin özünü oluşturmuştur.

Bu soyutlama ayrıca bütün odalarda görülebilir. Antik çağda yerleştirilen su testisi ve kasesi yeniden icat edilmiştir. Banyo ve yatak odası, yatak odasında küvet ve çift lavabo yerleştirerek tek bir birleşik deneyim, iki ayrı mekanı birleştirmiştir. ‘Bedzone’ ve ‘bathzone’ yalnızca bir tam boy ayna ile ayrılmıştır. Tuvalet kabinleri oda arka duvarında bulunan ve gizliliği sağlanmış ‘bathzone’ den erişilebilir halde düşünülmüştür.

otel-tasarimi-12-4

otel-tasarimi-12-5

otel-tasarimi-12-6

otel-tasarimi-12-7

otel-tasarimi-12-8

otel-tasarimi-12-9

otel-tasarimi-12-10

otel-tasarimi-12-11

otel-tasarimi-12-17

 

otel-tasarimi-12-12

otel-tasarimi-12-13

otel-tasarimi-12-14

otel-tasarimi-12-15

otel-tasarimi-12-16

 

 

Yer: Amsterdam, Hollanda
Tasarımcı : Concrete Architectural Associates
Projenin adı : Canal House Hotel
İşveren : curious hotels
Proje bilgisi
Proje ekibi : Rob Wagemans, Lisa Hasanzade’den Sander Vredeveld, Menno Baas, Sofie Ruytenberg, Erik van dillendirmesi, Chrissie Phillips
Genel yüklenici : Van den Hengel Doğrama : Roord Binnenbouw Aydınlatma ve elektrik : Lammerink
Fotoğraflar : Beton için Amy Murrell
Fotoğraflar kamusal alanlarda : Beton için Jim Ellam
Toplam alan : 1225m2
Açılış tarihi : Nisan 2011

Kaynak: arhitectural.com
Çeviri: Mimdap

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.