Gelişen Akıllı Ev Ürünleri Artarak Yatırım Almaya Devam Ediyor

0 1.021

Nest-225x228“Öğrenen termostat” olarak lanse edilen, enerji edilen bu akıllı termostat, gelecekte akıllı evlerin olmazsa olmazlarından. Kısaca açıklamak gerekirse Nest, kablosuz internete bağlanabilen, web ya da uygulama üzerinden kontrol edebilen bir termostat cihazı.

Nest’in haberimize konu olmasının sebebi ise, Venrock’tan aldığı 80 milyon dolarlık yatırım. Bu yatırım haberi, Nest’in Venrock resmi web sitesindeki portfolyosunda listelenmesiyle de kesinleşmiş oldu. Yatırımın 800 milyon dolarlık değerleme üzerinden yapıldığı da gelen haberler arasında. Bildiğiniz gibi Nest’in bir önceki yatırımcılarından birisi de Google Ventures‘dı.

Nest, başarılı bir kadroya sahip. Nest’in CEO’su Tony Fadell, Apple’ın eski tasarımcısı. Nest’in öğrenen algoritmasını yazan kişi ise Google’ın eski inovasydan sorumlu başkanı Yoky Matsuoka. Nest’in danışmanları arasında bir Stanford profesörü bile yer alıyor.

Nest, ABD’deki tüm ısıtma ve soğutma sistemlerinin yüzde 95′i ile uyumlu ve çok büyük bir pazara hitap ediyor. 249$ fiyat etiketi ile satılan ürün, aylık 40 bin ile 50 bin arasında üretim gerçekleştiriyor. Nest, yaz aylarına kadar 1 milyonuncu Nest’i üretim bandından indirimiş olmayı hedefliyor.

Kaynak: webrazzi.com

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.