Banyoda ölümler trafikteki ölümleri geçti

0 1.360

 

footJaponya’da her yıl trafik kazalarında 4 bin 612 kişi ölürken, ilginç bir şekilde ise banyoda her yıl 14 bin kişi ölüyor. Hükumet ise banyoda ölümlerin artması üzerine araştırma yapıyor.

 

Telegraph gazetesinin haberine göre, Japonya’da geçen yıl trafik kazalarında 4 bin 612 kişi ölürken, banyoda her yıl 14 bin kişinin öldüğü belirlendi.
İstatistiklere göre banyoda ölümlerin, trafik kazalarındaki ölümlerin yaklaşık 3 katını bulması üzerine Sağlık Bakanlığı, banyo ölümleriyle ilgili ülke çapında araştırma yapılmasına karar verdi.

 

Yine istatistiklere göre, banyoda ölümlerin çoğunun boğulma, kalp çarpıntısı, kalp krizi ve araknoid kanaması nedeniyle olduğu, özellikle yaşlı insanların, sıcak banyolarından çıkarak “termal şok” yaşadığı kış aylarında, ölüm vakalarının arttığı belirlendi.

Kroger Feedback Survey a way to win free Kroger Prizes

ÖLÜMDEN KURTULMA KILAVUZU

Hükümetin, “Japon Banyo İle Tedavi Bilimi, İklim Bilim ve Fiziksel Tıp Derneği” gibi kuruluşlarla birlikte banyo ve sağlığa etkileri konusunu inceleyeceği ve ölümleri azaltacak araştırmalara destek vereceği kaydedildi.

İnsanların sıcak suya dikkatli girmelerini, aşırı sıcaklık değişikliklerinden kaçınmalarını, bol sıvı tüketmelerini sağlamak için nasıl güvenli banyo yapılacağı konusunda da bir öneriler kılavuzu hazırlandığı belirtildi. Japon toplumunda banyo adeti yıkanmaktan öte işten dönünce bir rahatlama, eski binalarda ise kışın ısınma yöntemi olarak kullanılıyor.

 

Kaynak: Posta

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.